Vágólapra másolva!
A hetedik mérkőzés dönt majd arról, hogy az NHL negyeddöntőjének kanadai párharcából melyik csapat jön ki továbbjutóként. A Toronto Maple Leafs és az Ottawa Senators csatáját ezúttal a hazai, ottawai csapat nyerte, amely a rendes játékidőben elért 1-1 után, a második hosszabbításban Mike Fisher találatával győzött, összesítésben 3-3-ra módosítva ezzel a párharc állását.

eredmény, Keleti főcsoport, negyeddöntő
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 2-1 - hosszabbítás után
gól:
Chara, Fisher, illetve McCabe.
az állás: 3-3.

Rosszul indult az életben maradásért küzdő Ottawa számára a meccs, Bryan McCabe ugyanis már az ötödik percben vezetést szerzett a Toronto számára, kihasználva egy kettős emberelőnyt. Ezután a hazai csatárok és Belfour csatájáról szólt a mérkőzés, egészen a harmadik harmad elejéig, amikor jött egy ottawai hátvéd, nevezetesen Zdeno Chara, aki végre megadásra késztette Belfourt, megszakítva ezzel a klasszis kapus majd 117 perces góltalansági sorozatát. A rendes játékidő lefújása előtt Todd White a Senators centere lett a nap hőse, aki posztjával ellentétben saját kapuja előtt jeleskedett, és óriási helyzetben mentett a gólra éhesen érkező torontói csatár elöl.

Következett a túlórázás, amelyből végül a Senators jött ki jobban, Mike Fisher a második hosszabbítás második percében gólra váltotta Antoine Vermette passzát, és kiharcolta a hetedik meccset. A mindent eldöntő ütközetre magyar idős szerint szerda hajnalban kerül sor Torontóban, az Ottawa esetleges továbbjutásával egy hosszú átkot törhet meg, az utóbbi négy évben ugyanis háromszor a Toronto ütötte ki a Senatorst a playoffból.

Rákbetegségben szenved az NHL-címvédő New Jersey Devils jégkorongcsapatának szakvezetője, Pat Burns. Az AP hírügynökség szerint a szakvezető azután jelentette be mindezt, hogy csapata szombaton 3-1-es vereséget szenvedett a Philadelphia Flyerstől, s kiesett a playoffból.

Az 52 éves szakember megkezdte a kezeléseket, hogy munkáját tudja-e folytatni, arról 6-8 hét múlva nyilatkozik.