Vágólapra másolva!
Julio Franco baseballtörténelmet írt. A New York Mets 47 éves veteránja home run-t ütött a San Diego Padres elleni mérkőzés nyolcadik inningjében, és ezzel a Major League történetének legidősebb játékosa lett, akinek ez sikerült. A Mets Franco ütésével fordította meg a meccset, és nyert végül 7-2-re.

Pedig az MLB jelenleg legjobb mérleggel álló csapata a nyolcadik inningben mindössze öt outra volt sorozatban a harmadik vereségétől San Diego-ban. Ekkor a Mets edzője, Willie Randolph cserére szánta el magát, és Julio Francót küldte ütéshez. A lassan nagypapa korban járó dominikai élt a lehetőséggel, és a nézőtérre küldte a Padres dobójának, Scott Linebrinknek a 93 mérföld per órás dobását.

Ezzel Franco pályafutásának véget nem érő története egy újabb mérföldkővel gazdagodott. Az idén a New York-iakhoz szerződött egyes-baseman lett a legidősebb játékos, aki home run-t ütött a professzionális baseball-ligában. Francónak ez volt a 171. hazafutása, az első a Mets mezében.

Persze, mindez csak azok számára meglepő, akik nem ismerik a jó öreg Juliót... Bobby Cox, a rivális Atlanta Braves edzője, egykori játékosáról éppen két napja nyilatkozta, hogy "meg fog nekik nyerni egy-két mérkőzést". Igaza lett.

Franco 1958. augusztus 23-án született a dominikai San Pedro de Macoris-ban. A halásztelepülés neve fogalom a baseballban: a világon itt a legmagasabb az egy főre jutó hivatásos baseballjátékosok száma. Jelenleg a kisváros 12 szülöttje szerepel az MLB-ben, köztük a sportág olyan sztárjai, mint Alfonso Soriano (Texas Rangers), Robinson Cano (New York Yankees) vagy Julio Santana (Philadelphia Phillies).

San Diego Padres - New York Mets 2-7

csapat

1

2

3

4

5

6

7

8

9

pont

ütés

hiba

NY Mets

0

0

1

0

0

0

0

6

0

7

12

0

San Diego

1

0

1

0

0

0

0

0

0

2

7

3


Győztes dobó:
Vesztes dobó:
Home Run: