Vágólapra másolva!
A Buffalo Sabres és a Carolina Hurricanes is közel került ahhoz, hogy bejusson az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti-főcsoportjának fináléjába, miután előbbi hazai pályán az Ottawa Senatorst, utóbbi pedig idegenben a New Jersey Devilst győzte le.  Ezzel mindkét alakulat 3-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Nyugaton az alapszakaszgyőztes Detroit Red Wingst búcsúztató Edmonton Oilers háromszori hosszabbítás után győzte le a San Jose Sharks csapatát, amely így már csak 2-1-re vezet. A győztes gólt - négy és háromnegyedórával a kezdő bedobás után - Shawn Horcoff ütötte.

A két sérült kulcsjátékosa nélkül felálló Buffalo eddig mindhárom csatában egyetlen góllal nyert, legutóbb J. P. Dumont a hosszabbítás 6. percében talált be. Az amerikai együttes - 1997 óta - megszakítás nélkül kilencedik playoff-meccsen diadalmaskodott az alapszakaszban a legtöbb gólt szerző Ottawa ellen. A Senators számára megoldás lehet, hogy a torinói olimpia óta sérült Dominik Hasek már edz, és saját bevallása szerint "újból kapusnak érzi magát".

A Carolina sorozatban hetedszer nyert a mostani rájátszásban, és a 22 éves Cam Ward az NHL történetének második hálóőre, aki ilyen szép sorozattal indítja playoff-pályafutását. Ezt megelőzően ilyen bravúrra Tiny Thompson volt képes még az 1929/30-as szezonban. A rájátszásból már búcsúzott Philadelphia Flyers svéd szupersztárja, Peter Forsberg bejelentette, hogy mindkét bokáját meg kell műteni, és januárban térhet majd vissza.

Keleti-főcsoport, elődöntő:
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 3-2 - hosszabbítás után
a párharc állása: 3-0 a Buffalo javára

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 2-3
a párharc állása: 3-0 a Carolina javára

Nyugati-főcsoport, elődöntő:
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 3-2, háromszori hosszabbítás után
a párharc állása: 1-2