Marshawn Lynch visszatér az NFL-be

Divisional Round - Seattle Seahawks v Carolina Panthers GettyImageRank1 SPORT HORIZONTAL American Football - Sport Looking USA STADIUM North Carolina - US State Charlotte - North Carolina Photography Seattle Seahawks NFL Bank of America Stadium Carolina P
CHARLOTTE, NC - JANUARY 17: Marshawn Lynch #24 of the Seattle Seahawks looks on during the third quarter of the NFC Divisional Playoff Game against the Carolina Panthers at Bank of America Stadium on January 17, 2016 in Charlotte, North Carolina. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, hogy a tavaly visszavonuló Marshawn Lynchet 2017-ben az Oakland Raiders színeiben láthatjuk majd. Az NFL csodabogara az ötvenedik Super Bowl alatt jelentette be a visszavonulását.

Megegyezett egymással az Oakland Raiders és a Seattle Seahawks a legendás Seahawks-futó, Marshawn Lynch játékjogát illetően, így biztossá vált, hogy a tavaly visszavonult játékos a 2017-es szezont már szülövárosa csapata, az Oakland Raiders színeiben kezdi meg.

Marshawn Lynch Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jamie Squire

A hírek szerint Lynchért cserébe a Raiders és a Seahawks két hátsókörös választási jogot cserél majd a 2018-as NFL drafton, a játékos pedig ebben a szezonban hárommillió dollárt fog keresni, amihez további kétmilliót kap, ha ezer yardnál többet sikerül futnia.

A harmincegy éves Lynchet tíz éve, a 2007-es NFL draft első körében tizenkettedikként választotta ki a Buffalo Bills, 2010-ben pedig a Seattle Seahawkshoz igazolt. A Beast Mode-ként emlegetett játékos, aki azzal érdemelte ki ezt a becenevet, hogy ellentmondást nem tűrően gázolt át az őt szerelni próbáló védőkön, eddigi karrierje során 9112 futott, 1979 elkapott yardot szerzett, és futásból 74, elkapásból pedig kilenc touchdownja volt.

Lynch legszebb pillanatai egy videóban

Elképesztő ereje és harciassága mellett a bogaras személyisége miatt is kultikus figurává vált az NFL-ben.

Lynch legendásan gyűlölte az interjúkat, és mindent elkövetett azért, hogy zavarba hozza az újságírókat, emiatt pedig gyakran meggyűlt a baja az NFL-lel is, hiszen a liga nem nagyon tolerálta az ilyesfajta viselkedést. Tavalyi visszavonulását pedig egészen stílusos módon jelentette be: a Super Bowl 50 szünetében egy pár, a fűzőnél fogva összekötött, telefonkábelről lógó futballcipőt posztolt Twitterére, minden egyéb megjegyzés nélkül.