Társoldalunk:

Brady újabb rekordjához az ellenfél rúgója is kellett

2017.10.06. 08:45

A címvédő New England Patriots 19-14-re nyert a Tampa Bay Buccaneers otthonában az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakasza ötödik fordulójának csütörtök esti nyitómérkőzésén.

Tom Bradynek, a vendégek ötszörös Super Bowl-győztes irányítójának 303 yardja, közte egy touchdownt érő átadása volt, ráadásul NFL-rekordot állított be, ugyanis ez volt pályafutása 186 alapszakasz mérkőzésen aratott győzelme, ezzel beérte a legendás Brett Favre-ot és Peyton Manninget.
A találkozó legjobbja ugyanakkor a rúgójátékos Stephen Gostkowski volt, aki mind a négy mezőnygól kísérletét - 27, 23, 45 és 48 yardról - értékesítette.
A bajnok öt mérkőzést követően 3-2-es mutatóval áll, míg a Tampa Bay - amely az első fordulóban szabadnapos volt - 2-2-re rontotta mérlegét.

Nick Folkon ment el a meccs Tampa győzelmeForrás: AFP/2017 Getty Images/Brian Blanco

A Buccaneers vereségéért Nick Folkot lehet felelőssé tenni. A rutinos rúgó mindhárom mezőnygólkísérletét kihagyta, 56, 49, illetve 31 yardról is. A Tampa el van átkozva a rúgók posztján, tavaly a 2. körben draftol Roberto Aguayóval szenvedte végig a szezont a csapat, majd megváltak tőle, miután pocsék teljesítményt nyújtott. Folk viszont szintén csalódást keltő, nagy valószínűséggel a 6. fordulóban már nem őt fogjuk látni a labda mögött.

NFL, 5. forduló:
Tampa Bay Buccaneers-New England Patriots 14-19