Kobe Bryant két mezét is visszavonultatták Los Angelesben

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers GettyImageRank1 ko8e24 SPORT BASKETBALL NBA topics topix bestof toppics toppix
LOS ANGELES, CA - DECEMBER 18: Kobe Bryant poses with his family at halftime after both his #8 and #24 Los Angeles Lakers jerseys are retired at Staples Center on December 18, 2017 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nyolcasban kezdte, 24-esben fejezte be karrierjét Los Angelesben. Hétfő estétől mindkét mez a Staples Center plafonján lóg.

Kobe Bryant és családja helikopterrel érkezett a ceremóniára és a Golden State elleni találkozóra. Az egykori klasszist Magic Johnson fogadta, de renegetegen ott akartak lenni a nem mindennapi eseményen.

Kobe Bryant a családjával a Staples Center parkettáján Forrás: AFP/2017 Getty Images/Harry How

Természetesen nem hiányozhatott a korábbi csapattárs, Shaquille O'Neal, de feltűnt Allan Iverson is. A félidei ceremónián húzták fel a plafonra a két mezt.

@lakers #8 and #24 hang in the @staplescenterla rafters! #ko8e24

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

A meccs is méltó volt az ünnepséghez, hiszen a Lakers csak hosszabbításban kapott ki a Warriorstól. A Bryant-család a rendes játékidő után távozott, így nem érhette őket csalódás.

A sorozatban kilencedik meccsét megnyerő Warriorsban bokaproblémák miatt ötödik találkozóját hagyta ki a kétszer is az idény legjobbjává (MVP) választott Stephen Curry. Távollétében Kevin Durant 36 ponttal remekelt, akinek a ráadásban mind a négy mezőnydobása sikeres volt.

A mérkőzés végül Kevin Durant duplájával dőlt el, 116-114-re nyert a Warriors:

Kobe páratlan karrierjének ünneplésére készülnek a szurkolók

A kedd hajnalban (Sport1, 4:30, élő) sorra kerülő Los Angeles Lakers-Golden State Warriors mérkőzés keretében vonultatják vissza Kobe Bryant mezszámait. Az ünnepségre készülve jöjjön egy kis összefoglaló a Lakers legendájának karrierjéről. Magyar idő szerint kedd hajnalban a Los Angeles Lakers - Golden State Warriors meccsén (élőben közvetíti a Sport1) visszavonultatják Kobe Bryant mezszámait (8-as és 24-es).


A 25/4-es győzelmi mérleggel ligaelső Houston egyhuzamban 14. meccsét nyerte, a Utah feletti diadal javarészt Eric Gordonnak köszönhető, aki 33 pontjából 17-et az utolsó negyedben szerzett.
A Boston 31 másodperccel a vége előtt még 107-102-es hátrányban volt Indianapolisban, mégis megfordította a mérkőzést, főként a 30 pontos Kyrie Irving révén.

A Celtics győztes kosarát Terry Rozier zsákolta be másfél másodperccel a dudaszó előtt.

Oklahoma Cityben az előző szezon MVP-je, Russell Westbrook 38 ponttal vezette sikerre csapatát, s ő dobta be a győztes büntetőt is 2,3 másodperccel a vége előtt.
A Chicago sorozatban hat sikernél tart, amióta Nikola Mirotic visszatért a keretbe. A montenegrói születésű, de spanyol válogatott erőcsatár december 8-án lépett először pályára, miután az előszezonban egy edzésen összeverekedett Bobby Portisszal, és eltört az arccsontja.
A San Antonio legjobbja, Kawhi Leonard hét pontot dobott idénybeli első hazai mérkőzésén. A szezon első 27 találkozóját combsérülés miatt kihagyó kosaras 110 mérkőzés után először maradt 10 pont alatt.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Golden State Warriors 114-116 - hosszabbítás után
Dallas Mavericks-Phoenix Suns 91-97
San Antonio Spurs-Los Angeles Clippers 109-91
Chicago Bulls-Philadelphia 76ers 117-115
Houston Rockets-Utah Jazz 120-99
Minnesota Timberwolves-Portland Trail Blazers 108-107
Oklahoma City Thunder-Denver Nuggets 95-94
Atlanta Hawks-Miami Heat 110-104
Charlotte Hornes-New York Knicks 109-91
Indiana Pacers-Boston Celtics 111-112