Társoldalunk:

Megmentette egy hegymászó életét a sztársportoló

2018.03.07. 10:19

A Carolina Panthers futója, Christian McCaffrey, valamint testvérei és barátai megmentették egy 72 éves hegymászó, Dan Smoker Sr. életét, miután az majdnem 10 métert zuhant és súlyos sérüléseket szenvedett.

McCaffrey aktív pihenéssel készül második NFL-idényére, egy nagyobb társasággal Coloradóban, Castle Rock környékén mászott sziklát. A csoport szemtanúja volt annak, amikor egy 72 éves mászó, Dan Smoker Sr. körülbelül 8-10 métert huzant.

A játékos saját elmondása szerint a társaság szinte azonnal sokkot kapott a látványtól és a földetérés hangjától, de szerencsére nem blokkoltak le és rögtön odasiettek Smokerhez. McCaffrey gyorsan hívta a 911-et, míg a többiek stabilizálták a sérültet és újraélesztették, mások pedig Smoker unokáját, a 13 éves Elit nyugtatták.

A mentők 11 perc alatt értek a helyszínre és azonnal kórházba szállították a 72 éves férfit, akinek eltört a nyaka, a medencecsontja, a combja, valamint belső vérzése is volt. 

Azóta a sérült jobban van, de ha McCaffreyék nincsenek ott és nincs ekkora lélekjelenlétük, akkor Smoker valószínűleg nem éli túl a balesetet.