NHL: óriási lehetőséget puskázott el a St. Louis Blues

Chicago Blackhawks v New York Islanders GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Looking At Camera Full Length ICE HOCKEY USA New York City Winter Sport Brooklyn - New York COMMEMORATION Net - Sports Equipment Chicago Blackhawks Photography National Hockey League
NEW YORK, NY - MARCH 24: Brent Seabrook #7 of the Chicago Blackhawks (l) celebrates his empty net goal against the New York Islanders along with Duncan Keith #2 at the Barclays Center on March 24, 2018 in the Brooklyn borough of New York City. The Blackhawks defeated the Islanders 3-1. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Három mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A St. Louis Blues vereséget szenvedett, amivel eldőlt, hogy még két csapat biztosan ott lesz a rájátszásban, míg a Buffalo "bebiztosította" magának az utolsó helyet.

A Blues egypontos hátrányban, de meccselőnyben volt a Colorado Avalanche-csel szemben a rájátszásért folytatott küzdelemben, amikor hajnalban a nagy rivális Chicago Blackhawkst fogadta. Bár a 'Hawks biztosan nem lesz ott a playoffban, Joel Quenneville-ék előszeretettel törnek borsot a St. Louis orra alá, amikor csak lehet. Ezt a meccs után a csapat egyik legjobbja, Patrick Kane is megerősítette:

Ennek ellenére a Blues már 3-1-re is vezetett a második harmad elején, a Chicago azonban ki tudott egyenlíteni, majd 8,5 másodperccel a vége előtt a kiváló, de egyébként borzasztó szezont futó hátvéd, Duncan Keith góljával a győzelmet is megszerezte. A két klub magyar idő szerint április 7-én hajnalban ismét találkozik, ezúttal Chicagóban.

A Blues ezzel 92 ponttal áll a nyugati konferencia 9. helyén és továbbra is egy pont a hátránya a 8. Avalanche mögött.

Mindkét együttesnek két meccse van hátra, melyből a másodikat egymás ellen játsszák, valószínűleg azon fog eldőlni, melyik csapat jut be a playoffba.

A St. Louis vereségével a Los Angeles Kings is biztosította a helyét, igaz, ehhez jégre sem kellett lépniük Kopitaréknak, mivel matematikailag is eldőlt, hogy bejutnak.

A déli szomszéd Anaheim Ducks viszont győzelemmel kvalifikálta magát, miután 3-1-re legyőzte otthon a már biztos résztvevő Minnesota Wildot. Ryan Miller 26 védéssel, Ondrej Kase pedig egy újabb győztes góllal segítette a Kacsákat.

There’s never an end to the @anaheimducks and their #ThirstForTheCup.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A keleti "kiesési" rangadón az Ottawa Senators 4-2-re győzött Buffalóban, így eldőlt, hogy a Sabres az utolsó helyen zárja az alapszakaszt.

Eredmények, NHL alapszakasz:
Buffalo Sabres – Ottawa Senators 2-4
St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 3-4
Anaheim Ducks – Minnesota Wild 3-1