Társoldalunk:

Olimpiai bajnok verte meg az UFC legyőzhetetlennek hitt legendáját

2018.08.05. 09:32

Közel hét év, és rekord számú sikeres címvédés után szombaton éjjel először szenvedett vereséget Demetrious Johnson, az UFC szervezet légsúlyú bajnoka, akit egy korábbi olimpiai bajnok birkózó, Henry Cejudo győzött le.

Demetrious Johnson (27-3-1) a világ vezető ketrecharcos szervezetének leghosszabb ideje regnáló bajnoka volt, akiről, talán mert nem szenved olyan feltűnési viszketegségben, mint egyesek, talán, mert a meccsei nem mindig a leglátványosabbak, méltatlanul kevés szó esik. Pedig Johnson a 2011 októberében, Dominick Cruztól elszenvedett veresége óta nem talált legyőzőre, mi több a brazil legenda, Anderson Silva rekordját megdöntve tavaly októberben soroaztban tizenegyedik alkalommal védte meg a bajnoki övét. 

Jaj annak, aki Demetrious Johnson kezei közé kerülForrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Squire

A nagy sorozatnak szombat éjszaka, a Los Angeles-i Staples Centerben szakadt vége, ahol a 2008-ban olimpiai aranyérmet nyert korábbi birkózó, Henry Cejudo megosztott pontozással győzte le a bajnokot. Két pontozó Cejudót, egy pedig Johnsot látta jobbnak 48-47 arányban. 

Nem kezdődött jó a meccs a kihívó számára, rögtön a mérkőzés elején részlegesen aláfordult az egyik lába, és benne volt a levegőben, hogy fel kell adnia a mérkőzést. A második menettől azonban Cejudo átvette az irányítást, és hiába ütött - és talált - sokkal többet (110-71) Johnson, ezek nem tettek sok kárt az olimpiai bajnokban. Aki a támadásokra sorozatos földreviteli kísérletekkel válaszolt, összesen 14-szer teperte le Johnsont, öt akcióból  pedig komoly hasznot is tudott húzni, feltehetően ennek köszönheti a győzelmét is.

A mérkőzés után még az oktagonban lekötötték a következő meccset: Cejudo egy címegyesítő csatára hívta ki a harmatsúlyú bajnoki övét ugyancsak szombaton megvédő T.J. Dillshaw-t, aki áll az összecsapás elé.