Vágólapra másolva!
Mégsem Mexikóvárosban rendezik az NFL 11. fordulójának (és talán az egész alapszakasznak) a csúcsmeccsét, a Los Angeles Rams-Kansas City Chiefs összecsapást, mert alkalmatlannak találták az Estadio Azteca gyepszőnyegét.

A stadionban még október 11-én koncertezett a világhírű énekesnő, Shakira, a fű viszont olyan mértékben károsult a show alatt, amit egy hónap alatt sem tudtak rendbehozni. Magyar idő szerint november 20-án, kedd hajnalban csap össze az NFL két legjobb (egyaránt 9 győzelem, 1 vereség) mérleggel rendelkező együttese, a helyzet pedig most úgy fest, hogy Los Angelesben, ahol egyébként még mindig iszonyatos erdőtűz pusztít.

Így nézett ki az Estadio Azteca gyepszőnyege Shakira koncertje után Forrás: SB Nation

Az NFL mindent megtett, hogy Mexikóban játszhassák le a mérkőzést, a ligának fontos a piac, ahol az elmúlt két évben már rendeztek 1-1 alapszakaszmeccset. Most azonban több játékos is aggodalmát fejezte ki a körülményekkel kapcsolatban, sokan azzal fenyegetőztek, hogy

nem fognak pályára lépni olyan gyepszőnyegen, ami egyértelműen sérülésveszélyes.

A liga végül engedett a nyomásnak, hiszen egy ilyen párharcnál nem engedheti meg magának, hogy a legjobbak ne játsszanak. Főleg úgy, hogy mindenki egy elképesztően látványos meccset vár az előrehozott Super Bowlként beharangozott rangadótól.