Vágólapra másolva!

15 évesen nyert bronzérmet a magyar úszónő

Két bronzérmet szereztek a magyarok a nyílt vízi úszó Európa-kupa idei első versenyén, Izraelben. A mindössze 15 éves Juhász Janka 5 km-en, míg Székelyi Dániel 10 km-en lett harmadik Eilatban.

A pénteki 5 km-es versenyeken a férfiaknál mindhárom magyar induló a legjobb 10 között végzett a 32 főt felvonultató mezőnyben: Novoszáth Tamás a 6., Székelyi Dániel a 8., Rasovszky Kristóf pedig a 10. helyen ért célba. A lányoknál Juhász Janka az első 20 legfiatalabbjaként nyert bronzérmet, míg nővére, Adél 9. lett.

A két nappal később rendezett 10 km-es viadal a fiúknak sikerült jobban: a 20 esztendős Székelyi Dávid remek hajrával lett bronzérmes, Rasovszky Kristóf 6-odikként, Novoszáth Tamás tizenkettedikként zárt. A nőknél Juhász Adél a hetedik, a húga pedig a 10. lett.

A magyarok számára a következő nagy erőpróba június 20-án, a Magyar Úszás Napja keretében megrendezendő 10 km-es nyíltvízi úszó világkupa lesz Balatonfüreden, míg az EK-sorozat augusztus 1-jén, a spanyolországi Naviában folytatódik.