Rekordsebességgel épül a Dagály Úszóaréna

A 2017-es vizes világbajnokság épülő központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna
A 2017-es vizes világbajnokság épülő központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna
Vágólapra másolva!
Rendkívül elégedett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság fő helyszínének, a Dagály Úszóarénának a munkálataival Cornel Marculescu, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatója.

Marculescu szerint hatalmas a fejlődés a májusi alapkőletétel óta és úgy látja, soha nem épült még olyan gyorsasággal úszócsarnok, mint most Budapesten, a Dagály strandnál. Úgy vélte, minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők legjobb vizes világbajnoksága. A FINA-vezető azt követően beszélt erről, hogy hétfőn az általa vezetett delegációval megtekintette a 2017-es magyarországi vizes világbajnokságra épülő létesítmény munkálatait.

A 2017-es vizes világbajnokság épülő központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna Forrás: MTI/Balogh Zoltán


"Biztos vagyok benne, hogy rendben elkészül az uszoda" - mondta Marculescu.

A tervek szerint 2017 májusára elkészülő úszóaréna a világbajnokságra 15 ezer, azt követően ötezer férőhelyes lesz. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos szerint a környékbeliek életét nem zavarja meg az építkezés, és az előzetes tervekkel ellentétben a Dagály strand a 2016-os szezonban is nyitva tart majd. Hozzátette, több százezer turista érkezik majd Budapestre, több milliárd tv-néző figyeli majd az eseményeket, ezáltal jelentősen megnövekednek az adóbevételek.