Lyukas lehet a svéd védelem bal oldala

Vágólapra másolva!
Agyrázkódása miatt nem léphet pályára szombaton Stockholmban a 17 órakor kezdődő, magyarok elleni világbajnoki selejtezőn Eric Edman, a svéd labdarúgó-válogatott balhátvédje. A magyar válogatott csütörtök este már Svédországban fog tréningezni, s Lothar Matthäus játékosai bizakodóan várják a mérkőzést.
Vágólapra másolva!

A svédek bal oldali védője, a Tottenhamben profiskodó Eric Edman az edzőtáborban sérült meg, s már haza is tért. Kiesése komoly fejtörést okoz Lars Lagerbäck szövetségi kapitánynak, a szakembernek ugyanis nincs több ballábas védőjátékosa. A szerdai tréningen az edző a Mikael Nilsson, Alexander Östlund, Teddy Lucic hármasból próbálgatta, ki legyen a kezdő ezen a poszton, ám egyik labdarúgó sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány csapatában így fontos szerep juthat a jobb oldalnak, ahol az Újpest gyors szélsője, Simek Péter lehet a kulcsfigura. A szerdai gyakorlás során a mieink trénere a játék gyorsítására, a helyzetek kihasználására helyezte a fő hangsúlyt, míg a tréning végén kétkapus játékra is sor került. Matthäus elemezte az Izland elleni vb-selejtezőn elkövetett magyar hibákat, és felhívta a figyelmet a jó megoldásokra.

A magyar válogatott játékosai bizakodóan várják a mérkőzést. "Jók a svédek, de szerintem nem egyénileg, hanem csapatként igazán erősek. Meggyőződésem, hogy nem verhetetlenek, ez már két éve is majdnem bebizonyosodott, amikor Európa-bajnoki selejtezőn 1-1-et ért el a magyar csapat Stockholmban" - mondta Gera Zoltán, a válogatott angliai légiósa, akitől sokat vár a közvélemény.

Némiképp meglepő, hogy Gera szerint egyénileg nem olyan erősek a svédek, ugyanis Henrik Larsson például a Barcelonában, míg Zlatan Ibrahimovic a Juventusban játszik kitűnő formában. A két világklasszis csatár eddig egyaránt öt bajnokin lépett pályára, s három gólt szerzett új csapatában, előbbi ráadásul a Bajnokok Ligájában is betalált egyszer.

"Nem számítottam meghívóra, de ha már kaptam, bizonyítani akarom rátermettségem. Harcosak leszünk, s mindent megteszünk a siker érdekében. Remélem, ez legalább döntetlenre elég lesz" - mondta Hajnal Tamás, aki korábban egyszer már volt kerettag, ám akkor nem lépett pályára. Ha tehát szerephez jut Stockholmban, Lothar Matthäus szövetségi kapitány újoncot avat. A St. Truiden középpályása azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyolc forduló során hétszer kezdőként lépett pályára, s a jelenleg 16. helyen álló csapat egyik legjobbja.

A nemzeti együttes csütörtökön 11 órakor Ferihegyről különgéppel elrepült Stockholmba, s délután a Djurgarden-stadionban edz. A szombaton 17 órakor kezdődő találkozó (tv: RTL Klub) játékvezetője a skót Stuart Dougal lesz. A magyar csapat a a Rasunda-stadionban kezdődő világbajnoki selejtező után közvetlenül visszatér Magyarországra.

[origo]/(MTI)

A magyar keret:
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Szűcs Lajos (Ferencváros)
védők: Gyepes Gábor (Ferencváros), Stark Péter (Győri ETO), Tóth András (Vasas), Balog Zoltán (Ferencváros), Bodor Boldizsár (Roda JC)
középpályások: Szélesi Zoltán (Energie Cottbus), Halmosi Péter (DVSC), Bodnár László (Roda JC), Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Molnár Balázs (Ankaraspor), Simek Péter (Újpest), Dárdai Pál (Hertha BSC), Hajnal Tamás (St. Truiden)
csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Szabics Imre (VfB Stuttgart), Kovács Péter (Viking Stavanger).

A svéd keret:
kapusok: Magnus Hedman (Celtic Glasgow), Andreas Isaksson (Rennes)
hátvédek: Petter Hansson (Heerenveen), Teddy Lucic (Bayer Leverkusen), Olof Mellberg (Aston Villa), Johan Mjällby (Levante), Alexander Östlund (Hammarby)
középpályások: Niclas Alexandersson (IFK Göteborg), Anders Andersson (Belenenses), Pontus Farnerud (AS Monaco), Kim Källström (Rennes), Tobias Linderoth (FC Köbenhavn), Fredrik Ljungberg (Arsenal), Mikael Nilsson (Southampton), Anders Svensson (Southampton), Christian Wilhelmsson (RSC Anderlecht)
csatárok: Marcus Allbäck (Hansa Rostock), Zlatan Ibrahimovic (Juventus), Mattias Jonson (Norwich City), Henrik Larsson (FC Barcelona).