Anelka és Nedved is meghívót kapott

Vágólapra másolva!
Némi meglepetésre - közel három év után - ismét behívták a francia válogatott keretébe Nicolas Anelkát. A török Fenerbahce csatára legutóbb 2002 novemberében, még a korábbi szövetségi kapitánytól, Jacques Santinitől kapott meghívót a nemzeti csapatba, ám akkor lemondta a részvételt. Utoljára pedig 2002 áprilisában lépett pályára a válogatottban.
Vágólapra másolva!

Raymond Domenech szakvezetőnek a Costa Rica (november 9.) illetve a Németország (november 12.) elleni barátságos mérkőzésekre összeállított 23 fős keretében Anelka mellett szintén visszatérőnek számít a világ- és Európa-bajnok kapus Fabien Barthez, akinek nemrég járt le féléves eltiltása. Kimaradt ugyanakkor a Real Madrid sztárja, a kisebb sérüléssel bajlódó Zinédine Zidane.

Ahogy az várható volt, Pavel Nedvedet, a Juventus klasszisát is meghívta a Norvégia elleni, november 12-ei és 16-ai világbajnoki pótselejtezőre készülő keretébe Karel Brückner, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A 33 éves középpályás a 2004-es portugáliai Európa-bajnokságon, a Görögországgal szemben 1-0-ra elvesztett elődöntő után mondta le "végérvényesen" a szereplést a nemzeti csapatban, mert úgy érezte, fizikailag már nem bírja a kettős terhelést.

Két hete azonban úgy nyilatkozott: "Ha a kapitány úgy érzi, szüksége van rám a norvégok elleni mérkőzéseken, akkor szívesen állok a rendelkezésére." Nedved eddig 83-szor szerepelt a válogatottban.