Magyar védővel erősítenek a vb-elődöntőben

Vágólapra másolva!
Kedd este 9 órakor lép pályára a labdarúgó-világbajnokság egyetlen magyar játékosa. A Góliát-McDonald's FC nyolcéves védője a gyorsétterem-lánc nemzetközi játékoskísérő programjának résztvevőjeként kíséri majd pályára a negyeddöntő egyik világklasszisát. A meccs kezdetéig titkos, hogy olasz vagy német kezet fog-e Nagy Balázs, edzője mindössze annyit árult el, hogy az utóbbiak győzelmét várja az összecsapás végén. A kisvárdai résztvevő egyike annak a több mint 1400 fiatalnak, akik a világ 35 országából jutnak a világkupa milliós nézőközönsége elé a programnak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A 2002-ben indított játékoskísérő program eddig több mint 3000 gyereknek teremtett lehetőséget arra, hogy a világ legjobb futballistáival lépjenek pályára. Magyarország első ízben idén csatlakozott a programhoz.

A szerencsés magyar résztvevő először egy öthetes online kvízjáték helyes megfejtésével került közelebb a németországi világbajnoksághoz. Nevét végül a gyermekfoci-mozgalom 18. születésnapi gáláján a magyar labdarúgó válogatott jelenlétében sorsolta ki Szepesi György sportriporter. Balázs szülei és góliátos edzője, Dengi Balázs társaságában utazott ki Dortmundba, és a hírek szerint már össze is barátkozott a többek között török, új-zélandi és amerikai társaival.

Egyelőre nem tudni, hogy a Góliát-védő melyik játékost kíséri pályára az elődöntőn. A szervezők ugyanis a mérkőzés kezdetéig titokban tartják a 22 játékoskísérő beosztását. Az azonban biztos, hogy Balázsra életre szóló élmény vár, hiszen ma este a házigazda játszik a híresen szenvedélyes dortmundi közönség előtt.

"Még most sem hiszem el, hogy ekkora szerencsénk volt. A fél világ azt a meccset várja, amelyen egy tanítványom is szerepet kap" - mondta Balázs edzője Dortmundban. Balázs korábban argentin győzelmet várt, de a latin-amerikaiak kiesése óta a német csapatnak drukkol.

A nyolcéves védőre az egyesület is nagyon büszke. Mint Dr. Baksa László, a Góliát elnöke elmondta, remélik, hogy ezentúl a vb-n való részvétel hagyománnyá válik a klub életében.