Kicsit agresszív franciák várnak Uruguayra

Vágólapra másolva!
Az előző vb-n ezüstérmes francia válogatott Dél-Afrikában a nyitónap második meccsét játssza, Uruguay ellen. A két csapat közül a dél-amerikai várja nyugodtabban az összecsapást.
Vágólapra másolva!

Nem villogott a felkészülési mérkőzéseken az előző vb-n ezüstérmes francia válogatott. A botladozásért elsősorban Raymond Domenech-et, a hazájában amúgy sem túl népszerű szövetségi kapitányt hibáztatták, aki az utolsó három találkozón új játékrendszert próbált ki, ám a 4-3-3 nem nagyon vált be.

A szisztéma alapvetően nem állna rosszul a franciáknak, de a gyakorlatban egyelőre nem működik igazán jól. Jelenleg Franck Ribéry balszélsőként elveszi a helyet Florent Malouda elől, miközben Thierry Henry csak a kispadon kap helyet. A pletykák szerint ezzel a játékosok nagy része nem ért egyet: ha Ribéry a jobb oldalon futballozna, úgy Henry bekerülhetne balszélsőként, és mivel ő általában befelé szokott cselezni, megnyithatná a területet Maloudának. A mostani szisztémában Yoann Gourcuff sem nagyon találja a helyét, helyette állítólag Abou Diabyt szeretnék bedumálni a csapatba, ám Domenech elég makacs ahhoz, hogy kitartson elképzelése mellett.

Az uruknál kevesebb a probléma, Oscar Washington Tabárez már egy nappal a mérkőzés előtt megadta kezdő csapatát. Ebben két meglepetés is akad, hiszen a védelemben Andrés Scotti helyett Mauricio Victorino, a középpályán pedig Walter Gargano helyett Egidio Arévalo Ríos szerepel. Az nem volt kérdés, hogy a csatárkettőst Luis Suárez és Diego Forlán alkotja, mindkét támadó fantasztikus formában van, sok gondot okozhatnak a franciáknak. A 3-5-2-es játékrendszerben a két szélső középpályásra, Álvaro és Maxi Pereirára óriási feladat hárul, hiszen a pálya teljes hosszát be kell játszaniuk, ezen felül a franciák ellen egyszerre két ellenféllel kerülnek szembe.

Domenech szerint csapata nyugtalanul, de magabiztosan várja a tornát: "23 felkészült játékossal várjuk a következő hónapot. Nem hiszem, hogy a nyugalom szóval jellemezhetnénk a csapatot. Eltökéltek vagyunk, egy kicsit agresszívek és türelmetlenek."

A Manchester Unitedben játszó Patrice Evra ehhez annyit tett hozzá: "Nagyon jó állapotban vagyunk, a pályán és azon kívül egyaránt - ez kell a legnagyobb csapatok, mint amilyen Uruguay is, legyőzéséhez. Mi együtt akarunk tenni valamit, ez számít, nem az egyéniségek."

Franciaország: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Gourcuff, Toulalan, Malouda, Govou, Anelka, Ribéry.
Szövetségi kapitány: Domenech.
Uruguay: Muslera - Victorino, Diego Lugano, Godín, M. Pereira, Pérez, Ríos, I. González, A. Pereira, Suárez, Forlán.
Szövetségi kapitány: Tabárez.

www.global-soccer.eu