Olvasóink szerint Cannavaro a vb legnagyobb lúzere

Vágólapra másolva!
A vb-csoportkör lúzerválogatottjába a kiesett csapatok játékosai mellett egy továbbjutott angol futballista, Wayne Rooney is bekerült, ám hamar kiderült, hogy nem a dél-afrikai lesz a Manchester United csatárának a legjobb vb-je, hiszen a németek elleni vesztes meccsen sem tudott gólt lőni. A vb legnagyobb vesztésenek olvasóink mégsem őt, még csak nem is a négy francia játékos valamelyikét, hanem az olaszok csapatkapitányát, Fabio Cannavarót választották.
Vágólapra másolva!

Cannavarról - aki a voksok 26,6 százalékát kapta meg - ezt írtuk: "Négy éve ő volt a király, ő emelte magasba a trófeát, Aranylabdát is kapott, ám közben megöregedett. Már a Real Madridban is betlizgetett, a Juventusban pedig elérte pályafutása majdnem legmélyebb pontját, ahová végül is a vb-n került. Két gól is a lelkén száradt, és bár ő a csapatkapitány, az olasz sajtó szinte könyörgött Lippinek, hogy hagyja ki a 36 éves játékost a kezdőből, de az ősz szivar hajthatatlan maradt. Az olaszok viszont nem hajtottak, így mehettek is haza, szégyenszemre csoportutolsóként."

A védő amúgy részese volt annak a vb előtti - a szurkolók körében roppant népszerű - reklámnak, amelynek az összes résztvevője (úgymint Wayne Rooney és a vele pingpongozó Roger Federer, valamint Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry és a tornáról lemaradt Ronaldinho) óriásit égett a focivébén (vagy éppen Wimbledonban).

Forrás: AFP

A reklámban a fülig érő szájú Cannavaróról dalt énekelnek, miközben csinos lányok táncolnak az ő tiszteletére, ezzel szemben a - cseppet sem sanyarú - valóság az, hogy a vb-n csúnyán megégett olasz bekk Dubajba igazolt, ahol a keddi bemutatóján kiemelte: nem a pénz, hanem az új kaland és a fiatal futballisták fejlődésének a megsegítése miatt választotta az Egyesült Arab Emírségekbeli al-Ahli csapatát.

Sikerként könyvelheti el Cannavaro, hogy a magyar nőknek tetszik: a "ki a vb legjóképűbb játékosa?" szavazáson a hatodik lett.

A szavazás végeredménye:

Névszavazatszázalék
Fabio Cannavaro100826,6
Nicolas Anelka66817,6
Franck Ribéry54014,3
Yakubu Aiyegbeni53514,1
Wayne Rooney3689,7
Patrick Evra2747,2
Ri Mjong Guk1674,4
Yoan Gourcuff832,2
Daniel Agger671,8
Zdravko Kuzmanovic561,5
Jon Dahl Tomasson220,6