Uruguay - Hollandia (élő tudósítás)

Vágólapra másolva!
Vajon Uruguay megmenti Dél-Amerika becsületét, vagy európai döntő lesz Dél-Afrikában? Kövesse élőben a világbajnokság első elődöntőjét!
Vágólapra másolva!

Uruguay - Hollandia 2-3 (1-1)
Fokváros, Green Point Stadion
vezeti: Ravshan Irmatov (Üzbegisztán)
Uruguay: Muslera - M. Pereira, Godin, Victorino, Caceres - Perez, Gargano, Arevalo Rios, A. Pereira (Abreu, 78.) - Cavani, Forlán (S. Fernandez, 84.)
Hollandia: Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Zeeuw (Van der Vaart, 46.) - Robben (Elia, 90.), Sneijder, Kuyt - Van Persie
gól: Forlán (41.), M. Pereira (90+2.), illetve Van Bronckhorst (18.), Sneijder (69.), Robben (72.)
sárga lap: M.Pereira (22.), Caceres (30.), illetve Sneijder (30.), Boulahrouz (78.), Van Bommel (90+4.)

4. perc: Nem sokáig kellett várni az első holland helyzetre, Sneijder beívelést Muslera Kuyt elé ütötte, a támadó a kapu fölé zúdította labdát.

9. perc: Ismét Kuyt húzott el a bal szélen, beadása után Caceres gyertyát rúgott a labdába, a holland így ismét próbálkozhatott, némi légicsata után Muslera szerezte meg a labdát.

12. perc: Sneijder került lövőhelyzetbe, de csapattársát, Van Persie-t találta telibe.

15. perc: Hollandia mezőnyfölényben van, a uruguayik azonban rendkívül koncentráltan vigyázzák az eredményt.

18. perc: Van Bronckhorst, 35 méterről, balról hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba.

21. perc: Uruguaynak fel kell adnia eddigi biztonsági játékát, ám nem úgy tűnik, hogy a hollandok beérnék ennyivel, egy percen belül két szögletet is rúgtak.

22. perc: Maxi Pereira vitte földre Robbent egy sárgáért, mellékbüntetésként még rá is esett a hollandok szélsője.

27. perc: Caceres ollózni akart, ehelyett azonban De Zeeuw arcát telibe. A hollandok játékosása több perces ápolásra szorult.

30. perc: Caceres és az őt az eset után fellökő Sneijder is sárgát kapott.

31. perc: Van Persie játszott Robbenhez a tizenhatosnál, a Bayern játékosa azonban pontatlanul vette át a labdát, így Caceres menteni tudott előle.

35. perc: Cavani manőverezett le az alapvonalig, Forlán középen várta a labdát, Cavani azonban az előtte tömörülő hollandokba lőtte a labdát.

36. perc: Éledeznek az uruguayiak, Alvaro Pereira először találta el részükről a kaput, Stekelenburgnak nem okozott gondot a védés.

41. perc: Forlán átvett egy labdát a kaputól 30 méterre, megtolta, majd nemes egyszerűséggel a léc alá bombázott. Óriási lövés volt, csavarodott is, de pont középre ment, így Stekelenburg benne volt a gólban.

44. perc: Forlán belejött a lövöldözésbe, ezúttal szabadrúgásból riogatta a kapust, Stekelenburg most a helyén volt.

45. + 2 perc: Vége az első félidőnek, Hollandiát mintha kicsit túlzottan megnyugtatta volna a korai gólja, de nem számoltak Forlánnal.

46. perc: De Zeeuw-Van der Vaart cserével kezdik a második félidőt a hollandok.

51. perc: Boulahrouz kis híján összehozott egy gólt Uruguaynak, rövid hazaadása után Stekelenburgnak a tizenhatoson kívülre futva kellett mentenie. Alvaro Pereira így is kapura ívelt, V. Bronckhorst azonban kifejelte a labdát.

A hollandok utoljára 1998-ban nyertek 1-1-es első félidő után, Denis Bergkamp góljával, Argentína ellen.

60. perc: Uruguay keményen letámadja a hollandokat, ezekben a percekben a dél-amerikaiak nyújtják a meggyőzöbb játékot.

67. perc: Forlán jobb sarokra tartó szabadrúgását Stekelenburg tenyerelte ki.

68. perc: Helyzet a mésik oldalon is, Van der Vaart a blsösszeköző helyéről lőtt kapura Muslera a másik oldalon érkező Robben elé ütötte a labdát, ő azonban nem találta el a kaput.

69. perc: Sneijder 16 méterről, takarásból fordult kapura, a laposan meglőtt labda megpattant egy uruguayi lábon, a lesen álló Van Persie pedig az utolsó pillanatban húzta el előle a lábát, Muslera így csak nézni tudta, ahogy a bal alsóban köt ki. 2-1 Hollandiának.

72. perc: Kuyt teljesen egyedül maradt a bal oldalon, ceneterezését Robben bólinotta a kapu jobb oldalába. 3-1 Hollandiának.

78. perc: Alvaro Pereira helyett Abreu a pályán.

78. perc: Boulahrouz rúgott bele egy nagyot Caceresbe egy sárgáért.

84. perc: Forlán helyett Sebastian Fernandez állt be a hajrára, a labda azonba a hollandoknál.

86. perc: Robben ugrott ki ziccerben, és ha nem akarta volna egy pörgetéssel megalázni Muslerát, könnyen belehőtte volna a negyediket.

90. perc: Robben nem bánkódott a kihagyott helyzet miatt, fülig érő szájjal adta át a helyét Eliának az utolsó percben.

90. + 2 perc: Egy legurított szabadrúgás után Maxi Pereira szép mozdulattal, ballal helyezett a jobb alsó sarokba. A végén szépített Uruguay.

90. +5. perc: Uruguay majdnem visszahozta a sírból a meccset, Kuyt azonban szerelt a tizenhatoson belüli kavarodás után.

90. +5. perc: Vége a mérkőzésnek, Hollandia a döntőben.