Közlekedési káosz miatt elmarad a vb-tesztmeccs

Arena Corinthians, Sao Paulo, focivébé
View of the Arena Corinthians stadium, on May 8, 2014 in Sao Paulo, Brazil. The Arena de Corinthians will host the opening match of the Brazil 2014 FIFA World Cup between Brazil and Croatia on June 12. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerdán bejelentette, hogy elmarad a világbajnokságon többek között a június 12-i nyitótalálkozónak otthont adó Corinthians Aréna második tesztmérkőzése.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint a Sao Pauló-i stadion névadó klubja a Cruzeirót fogadta volna május 29-én, de a helyi idő szerint 16 órára kiírt meccset áttették más helyszínre, mivel közlekedési káoszt okozott volna a városban.

A FIFA azt is közölte, hogy június elsején ettől függetlenül lesz második tesztmérkőzés, mivel muszáj kipróbálni meccskörülmények között a létesítményt, de azt még nem tudni, hogy mely csapatok találkoznak majd egymással.

Az első hivatalos összecsapást vasárnap rendezték a stadionban. A 68 ezres arénában mindössze 36 ezren tekintették meg a Corinthians-Figueirense mérkőzést, így a FIFA aggódik, hogy létesítmény nem minden része volt megfelelően tesztelve.

Június 12-én a házigazda brazilok a horvátokkal játszanak a vb első meccsén.