Továbbra is gondok vannak a Corinthians Arénával

Corinthians Arena, Sao Paulo, foci-vb, labdarúgó-világbajnokság
BRAZIL, Sao Paulo : General view of the Arena de Sao Paulo stadium during the Brazilian championship football match between Corinthians and Figueirense as part of its official inauguration, on May 18, 2014, in Sao Paulo, Brazil. The Arena de Sao Paulo, of Brazilian team Corinthians, will host the opening match of the Brazil 2014 FIFA World Cup between Brazil and Croatia on June 12. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Nem zárult megnyugtatóan Jérome Valckénak, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkárának kéthetes stadionkörútja a brazíliai világbajnokság helyszínein, mivel a tizenkettőből három aréna esetében komoly problémákkal szembesült.
Vágólapra másolva!

A sportvezető csütörtökön összegezte tapasztalatait, kiemelve, hogy Natalban, Porto Alegrében és Sao Paulóban is elmondta a szervezőknek, aggódik az ottani helyzet miatt. Beszámolója szerint Natalban versenyt futnak az idővel, míg Porto Alegrében még rengeteg a tennivaló.

A június 12-i nyitómérkőzés helyszínén, a Sao Pauló-i Corinthians Arénában a legnagyobb gondot az okozza, hogy vélhetően nem tudnak teljes kapacitással tesztelni a vb előtt, márpedig a FIFA ezt elvárja a szervezőktől. Az első tesztmérkőzést május 18-án rendezték, ám a 68 ezres létesítménybe, mindössze 36 ezer szurkolót engedtek be.

Corinthians Arena Forrás: AFP/Nelson Almeida

A második találkozóra, amelyre vasárnap kerül sor, az eredeti tervek szerint minden helyet értékesítettek volna, a héten azonban a helyi illetékes szervek biztonsági okokból nem adtak engedélyt az ideiglenes székekkel felszerelt szektorok megnyitására. Mindez azt jelenti, hogy maximum 40 ezren lehetnek jelen a meccsen.

Valcke a hiányosságok mellett pozitívumokról is beszámolt, mivel a másik kilenc helyszínnel kifejezetten elégedett volt. Így a Curitibában látottakkal is, ami azért nagy szó, mert az év elején a folyamatos csúszások miatt komolyan felmerült, hogy megfosztják a rendezés lehetőségétől a várost.