Suárez beismerte a harapást, és bocsánatot kért

olaszország - uruguay, harapás, foci vb 2014, d-csoport, Giorgio Chiellini
NATAL, BRAZIL - JUNE 24: Giorgio Chiellini of Italy pulls down his shirt after a clash with Luis Suarez of Uruguay (not pictured) as Gaston Ramirez of Uruguay looks on during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between Italy and Uruguay at Estadio das Dunas on June 24, 2014 in Natal, Brazil. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Luis Suárez megtörte hallgatását, és beismerte, hogy valóban megharapta Giorgio Chiellinit az Olaszország-Uruguay mérkőzésen. A játékos a Twitteren azt írta, bocsánatot kér, és soha többé nem tesz ilyesmit.
Vágólapra másolva!

Miután a fél világ véleményt formált Luis Suárez harapásának ügyében, megszólalt a játékos is. Az uruguayi csatár Twitteren azt írta, „miután több napja itthon vagyok a családommal, és lehiggadtam, elmondom, mi történt valójában az Olaszország-Uruguay mérkőzésen.”

A roppant hivatalosan megfogalmazott levélben a játékos bevallja, hogy „kollégám, Giorgio Chiellini valóban elszenvedte egy harapás fizikai hatását”, ami emberi nyelven azt jelenti, hogy Suárez korábban nem mondott igazat, amikor azt mondta, egy ütközésnél nekiesett Chiellininek, de nem harapta meg, sőt, még neki fájdult meg a foga az ütközés miatt.

Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Julian Finney

A csatár vállalja a hibáját, biztosít mindenkit, hogy megbánta, amit tett, bocsánatot kér Chiellinitől és az egész futballközösségtől, és végül azt írja, "a nyilvánosság előtt esküszöm, hogy soha többé nem fordul elő hasonló incidens".

Az olasz válogatott védője nem sokkal Suárez tweetjének megjelenése után válaszolt, azt írta, "El van felejtve a dolog, remélem, a FIFA csökkenti az eltiltásodat."