A legkeményebb focistás tetkók

foci, Raul Meireles, portugál, tetoválás, lábtetoválás, láb tetoválás, láb
The tattooed leg of Portugal's midfielder Raul Meireles is pictured as he takes part in a team training session in Campinas, Sao Paulo, on June 18, 2014, during the 2014 FIFA World Cup. AFP PHOTO/Jewel Samad
Vágólapra másolva!
A legváltozatosabb motívumok tűnnek fel a világbajnokságon szereplő játékosok tetoválásain. Már olyan is van, aki a saját nyolcaddöntős balszerencséjének állított így emléket.
Vágólapra másolva!

1. Tim Howard

Az amerikai válogatott Belgium ellen brillírozó kapusának sokat jelent az édesanyja, és a többi magyar felmenőjét is számon tartja. Az alkarjára tetováltatta anyai nagyapjának a magyar katonaságnál készült fotóját.

"Félig budapestinek tartom magam, az örökségem és a családi hagyományok meghatározóak számomra. Úgy neveltek, hogy legyek büszke a magyar származásomra, remélem, a pályafutásom befejezése után több időm lesz felfedezni családom magyar múltját" – nyilatkozta a kapus a Nemzeti Sportnak 2014-ben. Howard magyar anyjának, Fekete Eszternek a nevét a mellkasára varratta.

2. Raul Meireles

A portugál középpályás a legnagyobb testfelületen elhelyezett tetkóval iratkozott fel a listánkra: a hátán egy hatalmas sárkány éktelenkedik. Egyébként alig van látható felület a testén, ahol ne lenne tetoválás.

Forrás: AFP/Jewel Samad

3. Daniele De Rossi

A Roma 2006-os világbajnok játékosa a jobb vádliján elhelyezett tetkójával azt üzeni az ellenfélnek, hogy vigyázzon, mert nem mindig finomkodik a becsúszásoknál.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

4. Kevin-Prince Boateng

A ghánai válogatott renitens középpályásának nyakán egy korona látható. Szalai Ádám csapattársának második neve Prince, azaz herceg, ezért úgy vélte, jár neki egy korona, a nyakán helyezte el az ékszert.

Forrás: AFP/Emilio Andreoli

5. Cristian Rodríguez

Az uruguayi szélső két vádlidíszítéssel jelentkezett. Nevelőegyesülete előtt tisztelegve egy Penarol-címer látható az egyik lábán, a másikon pedig egy részlet a római Colosseumból.

Forrás: AFP/Javier Soriano

6. Ezequiel Lavezzi

Az argentin támadó szenvedélyes tetoválásbarát, mellesleg hívő katolikus. Nem meglepő tehát, hogy az alkarjára egy imádkozó Szűz Mária-képet tetováltatott. Az egyik csípőjén pedig Diego Maradona látható, ahogy éppen fejelget.

Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

7. Wesley Sneijder

A holland válogatott irányítója 2010-ben Bajnokok Ligáját nyert az Interrel.

A pályafutása legnagyobb sikerét szimbolizáló BL-trófea mintája az oldalán található.

8. Teofanisz Gekasz

A görögök negatív hőse (emlékezzünk a Costa Rica elleni elhibázott tizenegyesére) egy hibás felirattal blamálja magát.

Egy japán oldal szerint legalábbis az alkarjára japán betűkkel varratott felirat jelentése "hidegvérű gyilkos" helyett "frigid gyilkos".

9. Mauricio Pinilla

A chilei csatár önsanyargató típus. A Brazília elleni saját felső kapufás lövését, pontosabban a labda és a kapufa találkozását tetováltatta a hátára.

Forrás: Origo

10. Neymar

A brazil csapatkapitány Raffaella húgával csináltatott közös tetoválást. Neymar egy gyémántot és fölé egy "Sorella” (lánytestvér) feliratot varratott magára.

+1

Egy holland szurkoló tetoválásának a képe is bejárta a fél világot. A spanyolok elleni holland csukafejesgól szerzője, Robin van Persie és a holland kapitány, Louis van Gaal arcképe látható egy fanatikus drukker hátán.