Thiago Silva: Nem érdemeltünk ilyen véget

brazília hollandia focivb bronzmeccs
Brazil's coach Luiz Felipe Scolari (R) gives instructions to Brazil's midfielder Oscar during the third place play-off football match between Brazil and Netherlands during the 2014 FIFA World Cup at the National Stadium in Brasilia on July 12, 2014. AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Ramires és Thiago Silva bocsánatot kért a brazil szurkolóktól, amiért a csapat kikapott a helyosztón Hollandiától is, és csak a világbajnokság negyedik helyén végzett. Georginio Wijnaldum szerint a hollandok valóban úgy érezték, felesleges lejátszani a bronzmérkőzést. 
Vágólapra másolva!

"Nagyon szerettünk volna egy jó mérkőzést játszani, és éremmel búcsúzni a világbajnokságtól. Sikerült, jól játszottunk" - idézte a harmadik gól szerzőjét, Georginio Wijnaldumot a Vi.nl portál. "Sajnáltuk, hogy büntetőkkel elbuktuk az elődöntőt, de a mai sikert megérdemeltük. Való igaz, úgy gondoltuk eleinte, teljesen felesleges lejátszani a bronzmérkőzést. Csak a döntőben gondolkodtunk. Egész tornán keményen dolgoztunk, nagyszerű a csapat."

"Életünk végig viselni fogjuk a két utolsó mérkőzés keresztjét. Szerettünk volna élni a javítás lehetőségével, de nem sikerült. Szomorúak vagyunk, de mutogathatunk senkire. Bocsánatot kérünk minden braziltól, aki nekünk szurkolt" - nyilatkozta Ramires, a brazilok középpályása.

Oscar szerint tanulni kell a hibáikból Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

"Nincs mit mondanom. Miután kikaptunk a németektől, csak arra koncentráltunk, hogy megszerezzük a harmadik helyet. Nem sikerült, tanulnunk kell a hibáinkból, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő" - mondta Oscar. "Sajnos a második percben gólt kaptunk, és hiába volt több helyzetünk, nem tudtunk élni egyikkel sem. Szomorúak vagyunk."

Thiago Silva azt mondta, frusztráltnak érzi magát. "Álmatlan éjszakáim voltak már a németek elleni elődöntőt követően is, nem érdemeltünk ilyen véget. Elnézést kérünk mindenkitől, aki támogatott bennünket az utolsó két mérkőzésen. A nézők azért fütyültek ki bennünket, mert nekik is vannak érzéseik."