A spanyolok és a franciák vb-főpróbája sem sikerült zökkenőmentesen

Russia Soccer Tunisia Spain ball pitch football FIFA
5524443 09.06.2018 Spain's Sergio Ramos reacts during a friendly soccer match between Tunisia and Spain ahead of the World Cup in Krasnodar, Russia, June 9, 2018. The World Cup 2018 will start on June 14 and take place in 11 cities across Russia. Vitaliy Timkiv / Sputnik
Vágólapra másolva!
A magyar-ausztrál barátságos meccs árnyékában több válogatott találkozót is rendelkeztek a világbajnokságra való felkészülés jegyében. Többek között Spanyolország, Franciaország, Dánia, Szerbia és Svédország is pályára lépett, a főpróba nem mindenkinek sikerült úgy, ahogy szerette volna.
Vágólapra másolva!

Didier Deschamps semmit nem bízott a véletlenre az Egyesült Államok ellen,

Pogbától kezdve Mbappén át, egészen Griezmannig minden sztárját a pályára pakolta,

a csillagok azonban a jelek szerint egyelőre nem égnek vb-lázban. Az első félidőben öregurasan futballoztak, nem igazán törték össze magukat, aminek a játékrész hajrájában Green révén meg is lett az "eredménye", aki a 44. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek.

A második félidő elején még nagyobb bajba kerülhetett volna a házigazda, de az assszisztens megkegyelmezett a franciákon, aki - jogosan -, de lest intett az amerikaiak második találatánál.

A türelmetlen lyoni közönségnek végül a 79. percig kellett várnia, hogy végre valami öröme is legyen, a csereként beálló Pavard centerezését Mbappé váltotta gólra és egalizált. Ennél többre azonban nem futotta a gallok erejéből, de legalább nem vereséggel hangoltak a világbajnokságra.

A spanyol válogatott sem éppen tartalékos összeállításban lépett pályára az utolsó vb előtti felkészülési mérkőzésén, így festett a kezdő:

De Gea – Alba, Ramos, Pique, Odriozola – Alcantara, Busquets – Iniesta, Isco, Silva – Rodrigo.

Egyúttal a körülményeket is próbálta szokni Julen Lopetegui együttese, Krasznodarban több mint 30000-en voltak kíváncsiak a 2010-es világbajnokra.

A vártaknak megfelelően szinte felborult a pálya, az afrikai együttes csak nyomozta a labdát, a spanyol mezőnyfölény azonban nem párosult gólhelyzetekkel, sőt, az első félidőben Tunézia előtt adódott a legnagyobb lehetőség.

Sergio Ramos és a spanyol labdarúg-válogatott kishíján megégett Tunézia ellen Forrás: Sputnik/Vitaliy Timkiv

A második félidőben sem változott a játék képe, a spanyolok 10 emberrel járattak a labdát, a tunéziaiak ugyanennyivel védekeztek. A jelenség az orosz nézőknek sem tetszet különösebben, hangos füttyszó kísérte a mérkőzés utolsó perceit. Ez is csak azért maradt abba, mert a 84. percben Diego Costa egyéni alakítása után a nem sokkal korábban beálló Iago Aspas lőtte ki kapásból a rövid alsót, ezzel megszerezte a vezetést Spanyolország.

A tunéziai csapat minden erejét felőrölte a védekezés, üres tankkal pedig nem jött össze az egyenlítés, megőrizte előnyét a spanyol válogatott, amely győzelemmel, de korántsem biztató teljesítménnyel hangolt a világbajnokságra.

Dánia és Mexikó barátságos mérkőzésén a házigazda skandináv együttes 2-0-ra győzött Koppenhágában. A mérkőzés góljait Yussuf Poulsen és Christian Eriksen szerezték a második félidőben. A csütörtökön rajtoló vb-n a dán csapat Franciaországgal, Ausztráliával és Peruval, míg a mexikói együttes a címvédő németekkel, a svédekkel, valamint a Koreai Köztársaság válogatottjával játszik a csoportkörben.

A svéd és perui labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 0-0-s döntetlent játszott egymással Göteborgban.

Marokkó 3-1-re győzött Észtország vendégeként szombaton Tallinnban. Az ugyancsak a vb-re készülő szerb csapat - melyben Aleksandar Mitrovic mesterhármast ért el - Grazban 5-1-re nyert Bolívia ellen.

Az afrikai együttes a csütörtökön rajtoló tornán Spanyolországgal, az Európa-bajnok Portugáliával és Iránnal szerepel egy csoportban, míg a szerb válogatott Brazíliával, Svájccal és Costa Ricával találkozik.

Eredmények:
Dánia-Mexikó 2-0 (0-0)
Svédország-Peru 0-0
Észtország-Marokkó 1-3 (0-2)
Szerbia-Bolívia 5-1 (4-0)
Spanyolország-Tunézia 1-0 (0-0)
Franciaország-Egyesült Államok 1-1 (0-1)