Társoldalunk:

Az angol szövetségi kapitány mosolygós játékosokat akar látni a pályán

2018.06.12. 07:51

Az angol labdarúgó-válogatott június 18-án hétfőn, Tunézia ellen kezdi meg szereplését az oroszországi világbajnokásgon. Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint az egész nemzet a csapat mögött áll, így játékosainak nincs más dolga, mint mosollyal az arcukon pályára lépni és élvezni a mérkőzéseket.

"Minden egyes percét ki kell élveznünk annak, hogy egy ekkora tornán vehetünk részt. Azt kértem a játékosoktól, hogy mosollyal az arcukon lépjenek pályára, kívülről is legyen látható, mennyire örülnek, hogy itt lehetnek. Biztos vagyok benne, hogy ebben az esetbe az eredménnyel sem lesz gond." - olvasható a The Sun cikkében.

"Az a célunk, hogy a mérkőzéseink után az emberek jókedvűen menjenek dolgozni. Tisztában vagyunk vele, hogy a végcéltól még nagyon messze vagyunk, de a szurkolók láthatják a folyamatos fejlődést a csapaton."

Gareth Southgate mosolygós angol játékosokat akar látni a pályán a világbajnokság meccseinForrás: AFP/Paul Ellis

Tény, ami tény, Anglia valóban bizakodva várhatja a világbajnokságot, hiszen legutóbb éppen egy évvel ezelőtt, Franciaországtól kapott ki barátságos mérkőzésen, az azóta lejátszott 10 meccsen nem talált legyőzőre, pedig többek között Brazíliával, Németorzággal és Olaszországgal is találkozott.

A háromoroszlánosok egyébként zárt kapuk mögött, egymás elleni játékkal zárták a felkészülést, amely után elindultak Szentpétervárhoz közeli bázisukra.

"Korábban volt némi ellentét a csapat és a szurkolók között, most viszont úgy érzem, tökéletes az összhang. Büszke vagyok, hogy én vezethetem a válogatottat a tornán, minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy megfeleljünk az elvárásoknak."

Anglia a G-jelű négyesben szerepel, a csoportban a már említett Tunézián kívül Belgium és Panama lesznek az ellenfelei.