Aprópénzért vihetik az érdeklődők Cristiano Ronaldót

TOPSHOTS Horizontal COUPE DU MONDE FOOTBALL PLAN RAPPROCHE GESTE DE LA MAIN PORTRAIT
Portugal's forward Cristiano Ronaldo reacts during the Russia 2018 World Cup Group B football match between Iran and Portugal at the Mordovia Arena in Saransk on June 25, 2018. / AFP PHOTO / Jack GUEZ / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Érdekes sztorit tálalt a portugál OK Diario című lap: információik szerint a Real Madrid még az év elején alaposan levitte a legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo szerződésébe foglalt kivásárlási árat, megnyitva így az utat az ötszörös aranylabdás távozása előtt.
Vágólapra másolva!

Mit megnyitotta? Egyenesen szélesre tárta a Bernabéuból kivezető kaput, sőt már majdnem ki is lökte rajta a klub elmúlt évekbeli sikersorozatának talán legfontosabb kovácsát. A Diario ugyanis úgy tudja, hogy a portugál szerződésében foglalt 1 milliárd eurós kivásárlási árat előbb közös megegyezéssel 400 millió euróra szállították le, majd valamikor január végén vagy február elején a klub egyoldalúan 120 millió euróban állapította meg Ronaldo vételárát.

Mi lesz vajon Cristiano Ronaldóval? Forrás: AFP/Jack Guez

A dolog mögött az állhat, hogy a Real Madrid nem titkolt célja, hogy még ezen a nyáron megszerezze a Paris Saint-Germaintől a brazil Neymart, aki a pályán és azon kívül is (marketingbevételek terén) is pótolhatja Ronaldót.

A záradék továbbra is kizárja a vevők köréből - valamennyi spanyol csapat mellett - a nagy rivális FC Barcelonát, valamint a PSG-t is, de a 120 milliós vételárat kis túlzással már bármelyik módosabb csapat ki tudja csengetni. Az évi 40 millió eurós nettó fizetés már más tészta, ahhoz már komolyabb erőforrásokra van szükség.

Jorge Mendes, Ronaldo ügynöke a portugál lap szerint éppen ilyen pénzes vevőjelöltekkel tárgyalt a május 26-i kijevi Bajnokok Ligája-döntőt megelőzően.

Egymás kezébe adták a kilincset a Manchester City, az Arsenal, a Chelsea és az AC Milan képviselői.

Ronaldo a BL-döntő után sejtelmes nyilatkozatban már múlt időben beszélt a madridi sikerekről, majd Zinedine Zidane távozása csak felerősítette a távozás körüli pletykák valóságalapját. Ronaldo mindeközben a portugál válogatottal az Uruguay elleni nyolcaddöntőre készül az oroszországi világbajnokságon.