Japán undorító módon csalta a focit

Japan v Poland: Group H - 2018 FIFA World Cup Russia NurPhoto General News SPORT Competition Soccer 2018 FIFA World Cup FIFA World Cup Russia World Cup National Team Group H
Japan fans during the 2018 FIFA World Cup Russia group H match between Japan and Poland at Volgograd Arena on June 28, 2018 in Volgograd, Russia. (Photo by Tomek Jastrzebowski/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Volgográdban a Lengyelország-Japán (1-0) világbajnoki mérkőzés utolsó tíz percében sem a lengyel, sem a japán válogatott nem csinált semmit. De tényleg semmit. Csak 43 ezer néző fütyült megállás nélkül.
Vágólapra másolva!

A lengyelek "csak" partnerek voltak abban, amit a japánok műveltek, mert az európai csapat 1-0-ra vezetett, megvolt a győzelem, amúgy meg kiestek.

Hogy mit tett Japán? A 80. perctől gyakorlatilag semmit. Tudták, hogy Szamarában Kolumbia 1-0-ra vezet Szenegál ellen, tudták, hogy a Fair Play-tabellán ők a jobbak.

Tudták, hogy semmit nem kell tenniük, csak arra vigyázniuk, hogy nehogy valaki közülük sárga lapot kapjon.

Ezért aztán a japánok - a lengyelekkel egyetemben - tologatták a labdát, az oldalvonal mellett ácsorogtak, vagy éppen hátrafelé játszottak. Lengyelország pedig csak nézte ezt az egészet.

Tudjuk, hogy a japánok számára a továbbjutás volt a tét. Tudjuk, hogy a cél szentesíti az eszközt. Csak azt nem tudjuk, hogy a FIFA által megalkotott továbbjutást és sorrendet eldöntő szabályrendszer jó-e így, vagy nem.

Illetve, dehogynem tudjuk. Ez az egész így gusztustalan.

A Dánia-Franciaország (0-0) csoportmeccs után ez volt a második olyan vb-mérkőzés, amelyen a sport és a futball vereséget szenvedett.

A FIFA által kitalált rendszer pedig pontosan arra jó, hogy ilyen ocsmányságok történjenek.