Már nem David Silva az első számú büntetőrúgó a spanyoloknál

Spain v Morocco : Group B - 2018 FIFA World Cup Russia Russia FOOTBALL June WORLD CUP 2018 FIFA World Cup Soccer SPORT MATCH Kaliningrad 2018 photography GAME
KALININGRAD, RUSSIA - JUNE 25: David Silva of Spain is seen during the 2018 FIFA World Cup Russia group B match between Spain and Morocco at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, on June 25, 2018. Andrey Bogunov / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A spanyol válogatottat a vb-rajtjának napján átvevő Fernando Hierro meghozta az első markáns döntését szövetségi kapitányként.
Vágólapra másolva!

A döntés értelmében Hierro leváltotta az első számú tizenegyesrúgó posztjáról az elődje, Julen Lopetegui által kinevezett David Silvát, és helyére Sergio Ramost állította, írja a madridi AS.

David Silvát több kritika is érte, a spanyol lapok szerint kimondottan rossz formában érkezett a vb-re, így jogosnak tűnik a váltás, hogy a Real Madrid és a válogatott kapitánya vegye át a fontos szerepet.

David Silva attól még fontos játákosa marad a spanyol válogatottnak Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Andrey Bogunov

Azaz, ha a spanyolok az Oroszország elleni nyolcaddöntőben a rendes játékidőben büntetőhöz jutnak, azt Ramos fogja lőni – ahogy tette egyébként 2017 novemberében, amikor a két csapat 3-3-ra végződő felkészülési meccsén két tizenegyest is értékesített.

Az AS tudomása szerint Ramos egyúttal a büntetőpárbajra kijelölt ötösben is átvette a Manchester City játékosának helyét, ha szétlövésre kerül a sor, akkor a Ramos, Diego Costa, Isco, Busquets, Iniesta ötös lesz a végrehajtó.