Gyújtogatás, rongálás, súlyos sebesültek a francia zavargások után

A francia rohamrendőrökkel való összecsapásokban megsérült emberek a párizsi Champs-Élysées sugárúton az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország-Horvátország döntő mérkőzése utáni ünneplést követően
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a francia válogatott 4-2-re legyőzte Horvátországot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében, ezzel megszerezve második vb-trófeáját az 1998-as hazai diadal után. A franciák öröme azonban nem lehet felhőtlen, ugyanis a mérkőzés lefújását követően több francia városban is zavargások törtek ki.
Vágólapra másolva!

Megtelt a világ egyik leghíresebb sugárútja is, de amikor részeg drukkerek egymásnak estek még vasárnap éjfél előtt, a rendőrség határozottan közbeavatkozott, és többek között vízágyúkkal gyorsan kiürítette a Champs-Élysées-t. Egy személyt súlyos sérüléssel szállítottak kórházba.

„Dohányboltokat fosztottak ki, ablakokat rúgtak be, a rendőröket pedig megtámadták"

– számolt be a Mirror a párizsi rendőrség nyilatkozatáról.

Lyonban, Párizsban, Bordeaux-ban és Marseille-ben százak tomboltak az utcákon, rengeteg autót szétvertek, kukákat gyújtottak fel egészen a kora hétfői órákig.

Az olasz La Gazeta Dello Sport arról írt, hogy a huligánok gyógyszertárakba és élelmiszerboltokba törtek be, ahonnan pezsgőket loptak el. Az utcai harcok Rouenben és az olasz-francia határ melletti Mentonban is kitörtek.

A vasárnapi döntő idején csak Párizsban négyezer rendőr és csendőr teljesített szolgálatot.

A vidéki városokban is káoszba torkollott a vb-győzelem utáni ünneplés. Annecyben egy 50 éves férfi a lefújás pillanatában a csatornába ugrott, és kitört a nyaka. Saint-Felixben is meghalt egy 30 éves férfi, aki egy fának rohant az autójával.