Kijelölte a vb-keretet a női vízilabdázók kapitánya

Bíró Attila, női víziladda, Magyarország
Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
Vágólapra másolva!
Bíró Attila szövetégi kapitány megnevezte azt a 13 játékost, akivel elindul majd a budapesti világbajnokságon: a keretből 11-en ott voltak a riói olimpián, ketten, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya első nagy felnőtt világversenyén szerepelhetnek.
Vágólapra másolva!

A szakvezető az összes figyelembe vett játékos edzésmunkájával elégedett volt, ezért nehéz volt a döntés.

"Előreléptek azok is, akik korábban nem voltak bent a csapatban. Úgy gondoltam azonban, hogy nincs értelme tovább várni a szűkítéssel" - fogalmazott Bíró Attila.

"Objektív módon döntöttem, figyelembe vettem a statisztikákat, a videoelemzéseket és az egész éves teljesítményt.

Ehhez hozzátartoztak a bajnoki rangadók, a világliga-meccsek és a válogatott edzéseken látottak. Ezeket összeadva jutottam el a döntésig. Úgy gondolom, jó csapatunk lesz, jót tesz egy kis vérfrissítés, bizakodó vagyok".

Bíró Attila a magyar válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A vb-csapatba került játékosok péntek délután szabadok, a kapitány elmondása szerint hétfőtől folytatódik tovább a kemény munka. Július első teljes hete aztán már a meccsek jegyében telik: 3-án és 4-én közös kétkapus edzések az ausztrálokkal, majd 5. és 7. között Miskolctapolcán következik a Vodafone-kupa, sorrendben Ausztrália, Új-Zéland és az Egyesült Államok válogatottja ellen.

A vb-n szereplő női válogatott játékosai:

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)