Kemény-blog: A lányok és az ultrák a minisztert is tornáztatták

Kemény Dénes blog
Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccseit követően. Íme a következő bejegyzés, amely a csütörtök esti, hollandok elleni női mérkőzés után született.
Vágólapra másolva!

A magyar-holland női meccs szakmai analízist nem igazán igényel, cakk-pakk jobbak voltunk és kész! Vagyis nem mi, hanem a játékosok és a stáb, azaz a csapat. De a magyar szurkoló (az elnök is) már csak ilyen, csapattagnak érzi magát: tehát nyertünk! Ugyanakkor az jut eszembe, amikor Athénban az olimpiai faluban a tornateremben néztük, ahogy görög lányok győznek és bejutnak az elődöntőbe, majd nagyot ünnepelnek a szurkolókkal. Erre Benedek Tibi azt mondta:

Tehát meg kell emészteni az örömöt is, le kell gyorsan zárni a történteket és célkeresztbe helyezni a következő feladatot.

Zseniálisan játszottak a magyar lányok Hollandia ellen - jöhet a negyeddöntő Fotó: Mudra László - Origo

Viszont amit csütörtökön a szurkolók produkáltak, az egy külön fejezetet megér. Köszönet az "ultráknak", akik - mint a lányok a vízben -, végig kézben tartották az irányítást, mindig a leginkább odaillő rigmusokkal irányították a kevésbé járatos közönséget.

Sőt, a meccs végén még az "álljatok fel" kéréssel tornaórát is tartottak mindenkinek, nagymamát, férfi válogatottat, minisztert is beleértve.

Ha van aki ezt a hangulatot szeretné még a helyszínen átélni és nincs még jegye az igyekezzen, remélem legalább egyszer mindenkinek sikerül eljönnie.

Kemény Dénes