Vágólapra másolva!
A kassaiak elleni szerdai edzőmérkőzésen egy szerencsétlen ütközés során kéztörést szenvedett Császár György, a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger vízilabdacsapatának játékosa. Az első vizsgálatok alapján a bal tenyerének a külső csontja sérült.

Az egri együtteshez kapcsolódó hír, hogy Jászberényi Gábor válogatott kapus rosszul lett az uszodában. Dr. Pavlik Gábor, a nemzeti együttes orvosa a Sportkórházba rendelte a hónapok óta kiváló formában lévő 24 éves hálóőrt. Szerdán 24 órás megfigyelés kezdődött, s annak eredménye alapján dől el, szükséges-e valamilyen kezelés.

Közben Hegedűs Gábor, akinek Aleksandar Ciric, a Brescia szerb idegenlégiósa a két csapat január 28-ai egri LEN-kupa-mérkőzésén súlyos arcsérülést okozott, kontrollvizsgálaton vett részt a budapesti SOTE Mária utcai klinikáján. A röntgenfelvételek eredménye biztató, szépen gyógyulnak a törött csontok. A vártnál jobb eredmények ellenére azonban, úgy tűnik, az eredetileg megjelölt hat hónapos időszak továbbra is kell a teljes gyógyuláshoz. Az egri pólós már vízbe mehet, részt vehet az edzéseken, de nagyon kell vigyáznia, hogy ne kapjon ütést.

Arcvédő maszk alkalmazására a vízilabdában is akadt már példa, dr. Gábor Antalnak, a Domino-BHSE orvosának ilyen tekintetben lefolytatott vizsgálata alapján azonban ebben az esetben nem készíthető megfelelő álarc.

"Sajnos, mivel az orrcsontom is törött volt, nincs, ahol megtámaszkodjon a maszk. Ezzel együtt ebben a kérdésben még orvosi egyeztetések zajlanak majd. Mindenesetre nem

szeretnék kockáztatni és idő előtt meccset játszani" - nyilatkozott Hegedűs Gábor.