Vágólapra másolva!
Nem sikerült tökéletesen a magyar férfivízilabda-válogatott világbajnoki főpróbája, Kemény Dénes újjáalakított csapata ugyanis hazai medencében kikapott Szerbiától, és csak második lett az Unicum-kupán.

"Azt kaptam, amit vártam, nem azt, amit reméltem" - értékelte a margitszigeti tornán nyújtott teljesítményt a szövetségi kapitány, aki bízott benne, hogy sikerül itthon tartani az Unicum-kupát, azt azonban a magyarok számára öt éve legyőzhetetlen szerbek vitték magukkal.

Kemény szerint a visszafogottabb produkcióhoz néhány játékos túledzettsége is hozzájárulhatott, a kapitány ennek ellenére utólag is fontosnak ítéli a Montenegró elleni kétkapuzásokat, amelyekre elsősorban a védekezés javítása miatt volt szükség.

A csapat centere, Kis Gábor megerősítette edzője szavait, mint mondta, a torna utolsó két meccsén már úszni is alig tudott a fáradtságtól, és úgy kell neki a másfél napos pihenő, mint egy pohár víz a sivatagban.


"Azoknak a szurkolóknak, akik a szerbek elleni vereség után esetleg leírják a csapatot, csak azt tudom mondani, legyenek türelemmel! Kicsit átalakult a válogatott, az új játékosoknak be kell épülniük a csapatba" - mondta Kis, majd megígérte, hogy azért az újabb sikerek sem fognak elmaradni. "A válogatott most is tele van jobbnál jobb játékosokkal, úgyhogy mi mindig is eredményesek leszünk."

Szivós Márton arról beszélt, hogy a dicsőséges múlt kötelezi a mindenkori magyar válogatottat, ezt azonban nem könnyű összeegyeztetni a csapatépítéssel: "A magyar vízilabdának mindig mindenhol nyernie kell, ami nehéz, mert sok mindent szeretnénk gyakorolni, de élesíteni kell már az ilyen meccseken is, hogy megfeleljünk a közönség és saját magunk elvárasainak. A lényeg azonban a világbajnokság, ha azt megnyerjük, senkit nem fog izgatni, hogy mi volt az Unicum-kupán."