Vágólapra másolva!
Apró hiányosságok felfedezhetők ugyan a szervezők munkájában a vasárnapig tartó kecskeméti négyesfogathajtó-világbajnokságon, ám összességében mégis mindenki elégedett lehet a versennyel, sőt a Széktói-stadion egyenesen tökéletes helyszínnek bizonyul.

A legnagyobb problémát - mint annyi más hazai világversenyen is - a biztonsági őrök nyelvtudásának hiánya okozza. A német és holland szurkolók hiába fordulnak hozzájuk segítségért, nem tudják őket útbaigazítani. Ez azért különösen érdekes, mert várható volt, hogy a két nagy hagyományokkal rendelkező lovasnemzetet több ezer szurkoló képviseli majd Kecskeméten. Ezért talán nem ártott volna olyan embereket alkalmazni, akik legalább pár szót ki tudnak erőszakolni magukból németül vagy angolul.

További gondot okozott a csütörtöki napon, hogy a sajtóközpontban mindössze két konnektor volt, így a hordozható számítógéppel dolgozó újságíróknak egymást váltva kellett megírniuk a tudósításokat, mígnem késő délután a szervezőknek sikerült szerezniük egy elosztót...

A Széktói-stadion viszont tökéletes helyszínnek bizonyult. Ennek rendkívül egyszerű oka van: a létesítménnyel szemben található a kecskeméti csúszdapark és élményfürdő, ami ebben a hőségben igazi felüdülést nyújt az élelmes szurkolóknak. A közönség egy része előbb áttanulmányozza a rajtlistát, s miután megtekinti a számára érdekes versenyzőket, átsétál strandolni, majd felfrissülve visszatér a díjhajtás helyszínére, amikor ismét egy klasszis vagy hazája egyik indulója következik. Óriási pozitívum, hogy ez igen könnyen kivitelezhető, mivel egyetlen perc csúszás sem tapasztalható a programban, így az érthetően hűsölésre is vágyó közönség nem maradhat le semmiről. Ez egyértelműen a szervezők precíz munkáját dicséri.