Vágólapra másolva!

Rekordlétszám az amatőr szumó-Eb-n

Az eddigi nevezések alapján minden eddiginél több, 250 versenyző indulására számít a 11. amatőr szumó Európa-bajnokág szervezőbizottsága.

- Viszonylag későn, márciusban derült ki, hogy Magyarország rendezheti az Eb-t, ennek ellenére sikerült megfelelően előkészíteni a versenyt. - mondta a jövő péntektől vasárnapig sorra kerülő visegrádi kontinensviadal keddi sajtótájékoztatóján Kollárik Mihály, a magyar szövetség elnöke.

Tar Sándor szakmai alelnök jelezte, 40 magyar versenyző szerepel a viadalon, akiktől érmeket remél a vezetés. A nőknél a tavalyi eredmények alapján az Eb-győztes Kálló Gyöngyitől, valamint a harmadik helyen végző Németh Melindától és Makai Erikától várható kiugró eredmény, a férfiaknál pedig Nagy Barna és Libor Dezső (Eb-2., vb-3.) szállíthatja a sikert. Az előzetes híreknek megfelelően az olimpiai ezüstérmes birkózó Bárdosi Sándor is indul a versenyen.

A program szerint a pénteki nyitónapon a kadett és junior korú versenyzők lépnek a küzdőtérre, míg szombaton a női és a férfi mezőny ütközeteire kerül sor, vasárnap pedig a csapatversenyek mellett a nyílt kategória érmeiért folyik majd a harc.