Vágólapra másolva!

A rabszolgák a küzdőelemeket tánclépésekkel álcázták, hogy eltereljék a rabszolgatartók figyelmét

A Grupo Capoeira Brasil Hungary célja tanítani és terjeszteni a capoeirát, valamint a brazil kultúra megismertetése Magyarországon. Fő hangsúlyt helyeznek a magyar fiatalok oktatására, mivel a capoeira a táncos harcművészet mellett kiválóan alkalmas nevelésre, a helyes életvitel elsajátítására is. A capoeira gyakorlói elvetik a bódító szerek használatát. A capoeira

A Batisado a capoeira gyakorlóinak ünnepe. Ilyenkor kerül sor az övvizsgára és nagyszabású bemutatósorozatokra. A Batisado jelképes "beavatási szertartás", ahol a csoport tagjai bemutatják, hogy mit tanultak az elmúlt egy év alatt, mindezt mesterek előtt, akik eldöntik, hogy milyen szintet értek el a tanulók, jogosultak-e a magasabb szintű öv használatára.

Budapesten október 19-21-e között kerül megrendezésre ez a nagyszabású, nemzetközi vizsga. Lesz capoeira, maculele, szamba és frevo. A Brazíliából és Európa más országaiból érkezők egymással mérik össze tudásukat.





A rendezvény programjai: megnyitó bemutató, kiállítás (mely a rendezvény teljes ideje alatt működik), fényképek és filmek Brazíliáról, a capoeiráról és a Grupo Capoeira Brasil rendezvényeiről, Show-műsor: capoeira, maculele (tánc cukornádvágó késsel, fűszoknyában), Samba de Roda (a szamba capoeirás változata), Frevo és Maracato (brazil táncok), beszélgetések és kurzusok a Brazíliából érkezett mesterekkel, nyilvános bemutatók, záróvizsga, övvizsga, végül záró játék. A belépőjegy ára naponta 1000 Ft.