Háztartás gépesítési kiállítás

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Magyar Ifjúság:



A "Mindenes" háztartási gép bemutatása

Mosógépek, padlókefék, porszívók, hűtőgépek jelentek meg az üzletek kirakataiban


A II. ötéves terv során a korszerű háztartási gépek gyártását sokszorosára kell emelni. A terv kimondja, hogy öt év alatt 410 000 mosógépet, 130 000 porszívót, 63 000 padlókefélőt és 87 000 villamos hűtőszekrényt kell forgalomba hozni.



A kiállítás képe. Előtérben sorakoznak a villamosított takarító eszközök

A már ismert és az év második felében forgalomba kerülő háztartási cikkeket nemrégiben kiállításon mutatták be a kereskedelmi vállalatok.

A kiállításon a háziasszonyok gyakorlatilag ki is próbálhatták a bemutatott gépeket és kezelésükre szakszerű tanácsokat kaptak. Sőt, a TTIT és az MNDSZ közös rendezésében előadásokat is tartottak például a helyes energiagazdálkodásról vagy a helyes energiagazdálkodásról vagy a helyes világításról a háztartásban.



A kiállítás látogatóit megtanítják a korszerű duplafedelű aluminiumedények használatára

Az idén forgalomba kerülő háztartási gépek közül bemutatták a gombóckészítő gépet, a különböző dupla fenekű alumínium fazekakat, amelyekben nem fő oda az étel, nem fut ki a tej, s azokat a sípoló fazekakat, amelyekben a főzéshez sokkal kevesebb energiára van szükség. A műanyagcikkek közül láthatók a habkönnyű, törhetetlen ólomkristály utánzatok, az üvegkinézésű, törhetetlen poharak, a víznyomással működő keverőgép.



A kiállítás nagy sikerét jellemzi, hogy mintegy millió látogató tekintette meg. Az árleszállítás alkalmával csökkent a háztartási eszközök nagy részének, s az alumínium edényeknek az ára is. Így lehetővé vált az, hogy dolgozó asszonyaink felszereljék háztartásukat korszerű eszközökkel, új alumínium edényekkel is.