Madonna: Angol Rózsák

Vágólapra másolva!
Madonna első mesekönyve, az Angol Rózsák száz országban, több tucat nyelven jelent meg. A cím négy tinilányt takar, akik ok nélkül kiközösítik egyik társukat, a látszólag mindenben tökéletes Binah-t. A gazdagon illusztrált, önéletrajzi elemekkel átszőtt, modern mese arra bíztatja a gyerekeket: ne ítéljenek elhamarkodottan, mert könnyen előfordulhat, hogy a "menő csajok" is csak egy kis törődésre és barátságra vágynak.
Vágólapra másolva!

Madonna ötkötetesre tervezett mesekönyv-sorozatának első darabja, az Angol Rózsák történetének főszereplője négy tinilány: Nicole, Amy, Charlotte és Grace, akik irigyek egy környékbeli lányra, a felnőttek által örökös példaként emlegetett Binah-ra, mert az nem csak jól tanul és kiválóan sportol, de ráadásul még elképesztően szép is.

A négy barátnő levegőnek nézi a halk szavú, törékeny lányt, mígnem egy szép napon álmukban meglepi őket egy torkoskodó jó tündér, "olyan töltöttgalamb-forma tréfamester", akinek történetesen a friss kenyér és a csokis keksz a gyengéje. A tündér varázsporának segítségével láthatatlanná vált tinik Binah otthonába repülnek, ahol a szőke kislány kettesben él édesapjával, mert az édesanyja réges-rég meghalt. Megdöbbenve látják, hogy náluk Binah vezeti a háztartást, ő tartja rendben a szerényen berendezett lakást, sőt a vacsorakészítés is rá marad. Az Angol Rózsákban pedig bűntudat ébred, amiért ok nélkül kiközösítették a félárva Binah-t...

A gazdagon illusztrált, önéletrajzi elemekkel átszőtt történetet (Madonna mindössze hatéves volt, amikor elveszítette édesanyját) az énekesnő kisiskolás lánya, a hétéves Lourdes ihlette, akit iskolatársai gyakran gúnyoltak, mert irigykedtek rá híres édesanyja miatt.

A 10-15 perc alatt el/felolvasható, a Madonnára jellemző sajátos, vagány stílusban íródott, modern mese arra biztatja a gyerekeket: ne ítélkezzenek elhamarkodottan, hiszen mindenkinek jár egy esély a megismerésre.

A sorzat második kötete várhatóan novemberben kerül a könyvesboltokba.