Szomorú kurváim emlékei: García Márquez új regénye

Vágólapra másolva!
Heteken belül megjelenik a kolumbiai író, Gabriel García Márquez új regénye, mely a Memoria de mis putas tristes (Szomorú kurváim emlékei) címet viseli - írja az El Universal.
Vágólapra másolva!

Az 1982-ben irodalmi Nobel-díjjal elismert író új regénye két-három héten belül jelenik meg Latin-Amerikában és több európai országban. A Diana y Random House Mondadori kiadó gondozásában jelenik meg a mű, első kiadásra egymillió példányban.

A kiadó részéről közölték, hogy lesz keményfedeles és olcsóbb, puhafedeles kiadás is - az író már hónapokkal ezelőtt megígérte egy mexikói barátjának, Jacobo Zabludovskynak, hogy övé lesz az első példány. A Random House biztos benne, hogy nagy siker lesz a mű - mindenesetre a címadás már szerfelett figyelemfelkeltő. "Még nincs pontos megjelenési dátum, de úgy számolunk, hogy három héten belül megjelenik. Talán jövő héten fogunk rendelkezni több információval" - mondta Sandra Montoya, a kiadó képviseletében. A regény pontos megjelenési dátuma mellett elhallgatta a könyv tartalmát is.

Márquez az elmúlt években főképp Mexikóvárosban és Havannában élt - utóbbi országot baloldali politikai nézetei és személyes barátja, Fidel Castro miatt választotta. Legutóbb két évvel ezelőtt jelentetett meg regényt, Azért élek, hogy elmeséljem ez életemet címmel.

Európában a Frankfurti Könyvvásár alkalmából adják ki a könyvet. A Magvető arról tájékoztatta az [origo]-t, hogy tavasz előtt biztosan nem jelenik meg magyarul a kötet, talán a könyvhétre vagy a Könyvfesztiválra kapható lesz a hazai kiadás is.