Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyorssegély a kassai Thália Színháznak

Vágólapra másolva!
A kassai Thália Színház nehéz anyagi helyzetbe került, már közüzemi számláikat sem tudják kifizetni. A múlt hét elején kikapcsolták a fűtést az intézményben. A helyzet ismeretében a kultusztárca vezetése úgy döntött, hogy kétmillió forint gyorssegélyt nyújt a felvidéki színháznak és keresi a további segítségnyújtás lehetőségét is.
Vágólapra másolva!

A minisztérium ebben az évben csaknem 5 millió forint támogatást nyújtott az intézménynek, az Illyés Közalapítvány pedig 30 millió forinttal segítette a színházat. A tárca ugyanakkor elvárja a felelős szlovák kulturális kormányzattól: tegye meg a szükséges lépéseket, hogy elháruljanak az akadályok a teátrum problémamentes működése elől.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma erőfeszítéseket tesz, hogy a nehéz helyzetben lévő határon túli magyar színjátszás a lehető legnagyobb támogatásban részesüljön.

A magyar állam jelentős anyagi segítséget nyújt az anyaországon kívüli magyar színházaknak: az elmúlt évben előző évi támogatáshoz képest 80 százalékkal emelkedtek a határon túli magyar színjátszás támogatásához nyújtott költségvetési források. A határon túli magyar színházak támogatására csak a minisztériumi költségvetési fejezetben 2001-ben 80 millió forint szerepel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről