Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pessuth Rita - Ép testben szép lélek

Vágólapra másolva!
A kick-box női világbajnoka nem retten meg a kihívásoktól. Még akkor sem, ha éppen a Playboy kamerái előtt kell bizonyítania.
Vágólapra másolva!

Fotó: PLAYBOYNem szükséges különösebb jártasság az elméleti fizika területén, hogy megállapíthassuk, egy panoráma-liftből egészen más arcát mutatja a világ.

Az ember halkan, mondhatni szolidan és jól nevelten suhan a légben a bevásárlóközpont csúcsai felé, s arcán a kiválasztottak derűjével szemléli a tömegvonzással viaskodók százait. Eszébe jut talán a régi axióma, mely a tömeg, a tér és az idő összefüggését tárgyalja. Eszerint ha jó az idő a tömeg kimegy a térre. Akár azt is megállapíthatja, hogy a nehézkedési erő csak a vásárlóerő tekintetében vizsgálható eléggé szakszerűen, s hogy bizonyos tömegek tehetetlensége az ő egyenes vonalú egyenletes mozgására egyáltalán nincsen kihatással. A felvonók korában bizony akadnak, akik mindig csak felfele haladnak ezen a különös szociális páternoszteren. Ha már rajta van, nincs az előfőzött, félkész, ötperces tini-idol se, aki elengedné a mozgólépcső gumiszalagját, hogy gyalog igyekezzen a negyedik emeleti klimatizált mennyország fotocellás ajtaja felé. Kifulladna, mielőtt elindíthatná a playbacket. Bizony önerőből egyre nehezebb.

Pesuth Ritát nem a lift vitte a csúcsra. Tiszteletreméltó fegyelemmel és kitartással edzett és küzdött végig számtalan versenyt, hogy négy kick-box világbajnokság után összesen hat világbajnoki aranyéremmel fejezze be élsportolói pályáját.

Az áprilisi Playboy további cikkei:
Szőke és szende - Dalene Kurtis
Csendes vitorlázás
Spring Break - Tavaszi szünet
Sokmilliós úti célok

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről