Anastacia felveszi a harcot a rákkal

Vágólapra másolva!
Amióta múlt hét végén - egy rutinvizsgálat alkalmával - rákos daganatot fedeztek fel Anastacia mellében, az énekesnő csak a gyógyulásra gondol. Állítása szerint nem esett kétségbe, hanem szilárdan eltökélte, hogy mindent megtesz egészsége visszanyerése érdekében.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIAnastacia a The Sun című brit lapnak nyilatkozott először azóta, hogy orvosai mellrákot diagnosztizáltak nála. "Harcos típus vagyok, nem hagyom, hogy a rák legyőzzön engem. Azt sem fogom engedni, hogy a betegség eluralja az agyam és teljesen letörjön. Gyerekkorom óta képes vagyok bármivel szembeszállni, és ezt fogom tenni most is" - mondta az énekesnő, aki 13 éves korában már súlyos gyomor betegséggel, a Crohn-kórral küzdött.

A mellében nmegjelent csomót egy rutinvizsgálat alkalmával vette észre Anastacia orvosa, aki rögtön mammográfiai vizsgálatot javasolt. Az énekesnő ugyan nem érezte feltétlen szükségét, de beleegyezett a doktor döntésébe. Azonnal kiderült, hogy rosszindulatú daganat növekszik a mellében, mely szerencsére még csak a kezdeti fázisban tart.

Delyth Morgan, a brit Breakthrough Mellrák Alapítvány vezetője elmondta, hogy nagyon ritkán diagnosztizálnak mellrákot ilyen fiatal nőknél (Anastacia még csak 29 éves). Nagy-Britanniában például évente 38 ezer nőnél diagnosztizálják ezt a betegséget, és mindössze 2 %-uk fiatalabb 35 évnél. "A mellrák 80 %-ban az 50 évnél idősebb nőknél bukkan fel" - nyilatkozta.

A mellrákról bővebben a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/tudomany/termeszettudomany/elettudomanyok/orvostudomany/onkologia/mellrak/

Delyth Morgan felhívta a figyelmet arra is, hogy az énekesnő példája megmutatta: a nőknek rendszeresen figyelniük kell mellüket, és konzultálniuk kell nőgyógyászukkal. Fontos az időközönkénti mammográfiai vizsgálat, és hogy bármilyen változást időben észrevegyenek.

Anastacia ezen a héten még dolgozhat - leforgatja például a már előkészített videoklipjét -, majd kórházba vonul, és műtéti eljárásnak veti alá magát. Valószínűleg a kemoterápiás kezelést sem kerülheti el. Ezek után visszavonul San Diegó-i otthonába, és ott várja ki a teljes gyógyulást. Rajongóinak pedig azt üzeni: "Hálás vagyok mindenkinek, aki aggódik értem, de azt üzenem: ne féltsetek!"