Aniston a legnagyobb sztár

Vágólapra másolva!
Az amerikai Forbes magazin legfrissebb felmérése szerint Jennifer Aniston a világ legnagyobb csillaga. Az előkelő helyet - több egyéb szempont figyelembe vételével - azért kapta, mert az elmúlt évben 35 millió dolláros bevételre tett szert, és több magazin címlapján pózolt, mint bármely másik híresség.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIAz amerikai Forbes gazdasági lap minden évben összeállítja a legnagyobb sztárok listáját. A sorrendet számtalan tényező alakítja, mindenekelőtt azonban az, hogy a híresség épp "mennyit ér a piacon", tehát mennyi a gázsija, hány címlapon pózol (tehát hány magazint tudnak eladni az ő arcával), és mennyit dolgozik abban az évben. Ezek a faktorok természetesen szoros összefüggésben állnak egymással: ha az illető népszerű, akkor sok felkérést kap egyre nagyobb gázsiért, és sok produktumot (filmet, lemezt, újságot) lehet eladni vele.

Jennifer Aniston tavaly még csak a 28. volt a sorban. Egy szerencsés választásnak köszönhetően azonban sikerült változtatnia helyzetén. A The Good Girl című független (kis költségvetésű) filmben vállalt főszerepe révén bebizonyította, hogy nem csak a Jóbarátok Racheljeként állja meg a helyét, de valódi színészi kihívásokat is megold. Az alakítás a hollywoodi mogulokat is meggyőzte arról, hogy Aniston nemcsak a képernyőn, de a vásznon is jól mutat. Az elmúlt hónapban mutatták be Jim Carrey-vel közösen forgatott filmjét, a Bruce Almighty-t, mely rövid idő alatt kasszasiker lett, de közben más nagy produkciókban is forgatott (legközelebb pl. Ben Stiller partnereként tűnik majd fel egy komédiában).

A második helyen Eminem és producere, Dr. Dre szerepel. A rapper karrierjén szintén egy film lendített nagyot - noha mélyponton valójában sosem volt. A 8 mérföld című alkotás nemcsak a közönség, de a kritikusok körében is nagy elismerést váltott ki, és bizonyította Eminem sokodalú tehetségét. Természetesen mindez a filmhez kapcsolódó lemez eladási adatain is meglátszott.

Forrás: MTIBizonyítva, hogy a show-business világában legalább annyit számít az image, mint a teljesítmény: Jennifer Lopez és Ben Affleck is bekerült az élbolyba. Köztudott, hogy sikeres magánélettel legalább akkora népszerűségre tehet szert egy sztár, mint munkájával. J.Lo és Affleck eleinte titkos románca, majd felvállalt viszonya, készülő esküvője, és a kapcsolat hollywoodi megítélése a bulvársajtó kedvenc témái közé tartozott az elmúlt időszakban.

A lista első tíz helyén két brit szerepel az amerikai hírességek között, méghozzá a könnyűzene két veteránja: Paul McCartney a hatodik helyen, és a Rolling Stones a tizediken.

A tíz legnagyobb sztár:

1. Jennifer Aniston
2. Eminem and Dr. Dre
3. Tiger Woods
4. Steven Spielberg
5. Jennifer Lopez
6. Paul McCartney
7. Ben Affleck
8. Oprah Winfrey
9. Tom Hanks
10. Rolling Stones