ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Máté Krisztina: A játékosok várják a szidást
2001. szeptember 26., szerda, 18:32|Utolsó módosítás: 2003. április 15., kedd, 20:27

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szeptember 26-án Máté Krisztina, a sok indulatot kiváltó és hatalmas nézettségű  Leggyengébb láncszem című vetélkedő műsorvezetője volt a Társalgó vendége. Az olvasók kiapadhatatlanul tették fel a kérdéseket a vetélkedővel kapcsolatban, a magánéletről csak néhány szó esett.

Sokan szerették volna vezetni a Leggyengébb láncszemet? Nagy volt a verseny? (Viszlat)

Máté Krisztina: Kezdetben még felmerült több műsorvezető neve is, de valódi megmérettetésnek nem voltam kitéve, hiszen az eredeti játékban is egy hasonló karakterű, bár 57 éves hölgy a műsorvezető. Ő is újságíró, Anne Robinsonnak hívják, és szőke rövid haja van.

Milyen érzés, hogy sokan már csak "Führer Máté"-kent emlegetik? (Viszlat)

Máté Krisztina: Én még sosem hallottam ezt, talán azért, mert az embernek a szemébe ritkán mondják a rosszat. Engem inkább azok szólítanak meg, akiknek tetszik a műsor. Egyébként nem érzem magam Führer Máténak.

Most, hogy sztár lettél, nem lehet nagyon titokban tartani egy esküvőt, nászutat stb., mégis nagyon erőltettétek a titkosítást. Nagyon zavart, hogy végül is az egész ország tudott a dologról? (Kutyu)

Máté Krisztina: Nem lettem sztár, azért mert az emberről sokat beszélnek, még nem változik meg az élete. Én a magánéletem mindig is igyekeztem megőrizni magamnak, hogy legyen valami, ami csak az enyém, sajnálom, ha ezzel némely újságíró nem ért egyet, és nem tudja elfogadni.

Férjével megbeszélik, hogy mi a véleményük egymás produkcióiról? (Viszlat)

Máté Krisztina: Az ember életében mindig van néhány olyan kritikus, akinek fontos a véleménye. Minden fontos döntésemnél először persze tőlük kérek tanácsot. Remélem, hogy nem csak ő tud nekem tanácsokat adni. Néha-néha én is.

Nem fél, hogy sosem tud megszabadulni majd ettől az image-től, amit ez a műsor kelt Önről? (Viszlat)

Máté Krisztina: Nem jobban, mint máskor. Egy tévés műsorvezető mindig kockáztat, szeretek játszani, és remélem, egyre többen megértik a játék lényegét. Azok is, akik eddig kételkedtek.

Te a kezdetektől ott voltál a tv2 képernyőjén, mégis csak most kerültél "sztárpozícióba". Régóta vártál erre? (Kutyu)

Máté Krisztina: Nem érzem, hogy "sztárpozícióba" kerültem volna, 15 éve dolgozom különböző televíziókban, talán most érett be a sok munka. Egyébként a Tények műsorvezetése vagy a Forró nyomon legalább ennyi munkát ad.

Ki találja ki azokat a mondatokat, amikkel alázza a játékosokat? (Guest33400)

Máté Krisztina: Miért, alázom? Nem ez a cél. Ha így van, sajnálom, én azt szeretném hinni, hogy csak játszom.

Morálisan miről szól szerinted ez a játék? (Guest33400)

Máté Krisztina: Szerintem nem műveltségi játék, hanem egy nagyon összetett állapot, amelyben a játékosoknak talán a legnehezebb egymást kinyírni, nekem pedig ebben a speciális állapotban kell "tartanom" őket.

Miért, mi ennek a játéknak a lényege véleményed szerint? (Guest92691)

Máté Krisztina: Az a lényege, hogy nézd. :)

Nem kellemetlen vagy amatőr az, hogy a műsorában néha látni, ahogy felolvassa a "keménykedéseket"? Ráadásul nem túl hitelesen. (Mick)

Máté Krisztina: Semmiképpen sem kellemetlen, hiszen a játékszabályokat így találták ki, mind a 21 országban, ahol játsszák, ez így van. De szerintem, ha ez a véleménye, régen látta.

Miért szúrja le mindig a játékosokat? (H)

Máté Krisztina: Ez a játék egyik eleme, ugyanúgy része, mint hogy 9 játékos van, hogy mennyit lehet nyerni és hogy feketében vagyok.

Szerintem nézhetetlen ez vetélkedő! Muszáj Önnek ebben részt vennie? (tibcsi2)

Máté Krisztina: Sajnálom, ha nézhetetlen. Szeretném meggyőzni, hogy nem az. Ne vegye véresen komolyan, ez csak játék. És szerintem nagyon szórakoztató.

Nem zavar, hogy az emberek negatívan állnak hozzá a Leggyengébb láncszem műsorvezetőjéhez és magához a műsorhoz? (Guest81414)

Máté Krisztina: Sajnálom, miből kéne azt gondolnom, hogy negatívan állnak hozzá? A rossz véleményekkel én csak az interneten találkozom, ahol névtelenségbe burkolózva épp azok durváskodnak, akik a hangnemet kifogásolják. A nézettség pedig olyan magas, hogy nem úgy tűnik, mintha negatívan állnának hozzá.

Más műsorban most nem szerepel, ugye? Így mennyi idejét tölti ki a munka? (Guest33400)

Máté Krisztina: Ettől a héttől hetente négyszer játszom, ezen a héten a másik három napon Tényeket vezetek, és ősszel újraindul a Forró nyomon is.

De ez mégis "sztárpozíció". Eddig nem szerepelt túl sokszor a Blikk címlapján, most pedig... (Guest59904)

Máté Krisztina: Nem az én személyem a fontos, hanem a játék. Ugye nem baj, ha elutasítom?

Miért nem lehet természetesnek lenned a műsorodban? Amúgy nem volna veled és a műsorral baj, de nagyon művi vagy. Hol az egyéniséged? (Kivancsi)

Máté Krisztina: Ha mostanában láttad, remélem, megváltozott a véleményed. Talán én is napról napra oldódom. Remélem, azért benne vagyok én is.

Mit gondolsz a figuráról, amit alakítasz a műsorodban? Nem mosolyogsz néha belül azokon a mondatokon, amiket mondanod kell? (Sezlony)

Máté Krisztina: Remélem, látszik, amikor mosolygok.

Tartotta a vetélkedő azt a nézettséget, amit az első adás produkált? (Bigy)

Máté Krisztina: Igen. Az első perctől az utolsóig emelkedik a nézettsége, az utolsó perceket már 2-2,5 millióan nézik... Remélem, ez így is marad.

Nehéz lehet komolynak maradni. (Guest71988)

Máté Krisztina: Szerintem az ember akkor nevessen, ha van min. Szerinted nem? Nekem néha fáj, mikor valaki humor nélkül viccelődik.

Mit szóltál azokhoz a kritikákhoz, amelyek szerint a magyarországi Leggyengébb láncszem, szemben pl. Angliával, sajátos társadalmi és történelmi jelentéstöbblettel bír, lásd ÁVO, '56 és ami utána következett + kisebbségi komplexus + rejtett indulatok. Ezt lehetett olvasni, de nem rád persze, hanem a játékosokra vonatkoztatták. (Guest59904)

Máté Krisztina: Az biztos, hogy ez egy új hangnem, de talán ha beszélnek róla, már az is változtat a dolgokon. A jelentéstöbbletben nem hiszek, szerintem ez egy jó játék.

A hanghordozást, illetve hangsúlyt is megszabják? Ezért kerül mindig a mondat elejére a hangsúly? (Guest92691)

Máté Krisztina: A kérdő mondatban mindig a kérdőszón van a hangsúly, én legalábbis így tanultam.

Tényleg kijöttek a BBC-től, és megveregették a vállad az első adások után, hogy "remek"? (Guest59904)

Máté Krisztina: Már az első adásokat megelőzően eljöttek a BBC-től, hogy a játék úgy indulhasson el, ahogy kell. Nem veregette senki a vállam, egy ilyen szerkesztőségben mindenki teszi a dolgát. Csak az enyém jobban látszik...

Nem csak az interneten vannak negatív véleménnyel a műsorról, hanem a sajtóban is. Már egy bizonyos csatorna is kigúnyolta a műsort. (Guest81414)

Máté Krisztina: Jól tette, a sajtóban megjelentek is részei a játéknak, én örülök, ha beszélnek róla... :)

Igaz, hogy amikor először szembesültél a Nincs kegyelemmel kapcsolatban az emberek lesújtó és felháborodott véleményével, akkor dührohamot kaptál? (Guest59904)

Máté Krisztina: Hát ezt meg honnan veszed? Fel voltam készülve a visszhangokra, és mint mondtam, ez is része a játéknak.

Ön írja meg a műsorban elhangzott szövegeit, vagy más írja meg, mert nem spontán jön, az biztos, hanem betanult szövegek, vagy tévedek? (WILLIAMAwY)

Máté Krisztina: Nem betanult szövegek, de csapatmunka, szerencsére egyre többen segítenek az interneten keresztül. A tv2-n erre külön fórum van, ahol nemsokára játszani is lehet.

Krisztina, szerinted jó az, ha a gyerekek ezt a fajta "küzdőszellemet" látják és tanulják el? Nem kéne a "Most vagy sohá"-t később adni? (Csaba)

Máté Krisztina: Szerinted ebből tanulják? Egyébként az Jakupcsek Gabriella műsora…

Sosem volt még olyan, hogy egy játékos keményen/cinikusan visszaszólt neked? Vagy ezeket kivágjátok? (Kivancsi)

Máté Krisztina: Alig várom, hogy visszaszóljon. Ragaszkodnék hozzá, hogy ne vágják ki.

Én úgy tudom, hogy a játékosok az adás előtt szerződésben vállalják, hogy nem szólhatnak vissza. (Guest16658)

Máté Krisztina: Nem tudok ilyen szerződésről.

Úgy hallottam, hogy egy felvételen amikor az egyik játékos elhagyta a "terepet", megfordult, és elküldött melegebb égtájakra. Igaz ez? (Gergkesz)

Máté Krisztina: Nem emlékszem ilyenre, szerintem tudnék róla.

Hogyan viszonyulnak az emberek önhöz, ha az utcán látják? (Foxbat)

Máté Krisztina: Biztos nem mérvadó, de csak azok keresik a személyes kapcsolatot, akik jót akarnak mondani.

Krisztina, te szőkeséged dacára :-), kifejezetten okos, értelmes nő vagy. Nem zavar némely játékosod égbekiáltó butasága? (Guest52808)

Máté Krisztina: Miért, téged zavar? Engem szórakoztat.

Nem valami bölcs dolog mások "égbekiáltó butaságán" szórakozni, úgy gondolom, ez nem egy értelmes, intelligens nő hozzáállása... (Guest41945)

Máté Krisztina: A játékosokat nem vesszővel hajtják a stúdióba, nem kötelező részt venni, ők ezt maguk akarják.

Jó játék, valóban, de az emberek nem szeretik, ha így beszélnek velük. Még akkor is, ha tudják, hogy ez a szabály, és hogy ön csak szerepet játszik, amikor így mer beszélni az emberekkel. (Foxbat)

Máté Krisztina: Nem játszom szerepet. Játszom. Akinek nem tetszik, nézze a szirupos szappanoperákat. Ott vannak műkönnyek. Itt nincsenek. Miért baj, ha valaki őszinte?

Nem gondolod, hogy ebben az amúgy is egyre erőszakosabb és embertelenebb világban nincs szükség ilyen "játékokra"? A játék fogalma számomra valami tanító jellegű, könnyed, felszabadító, de mindenkeppen felemelő dolgot jelent. (Guest419450)

Máté Krisztina: Lehet, hogy tévedek, de egy játéknak nem feladata a tanítás. Remélem, ez kikapcsolja és bizony sokszor fel is szabadítja azt, aki nézi.

Nem történt még olyan, hogy egy játékos elnevette magát egy-egy "erőtlen" poénon? (Sezlony)

Máté Krisztina: Lehet, hogy nem mindig látszik, de különösen azóta, amióta már azok jelentkeznek, akik tévében is látták a műsort, a játékosok alig várják, hogy szidjam őket, és hangosan kacagnak, ha valami célba talál.

Két kérdés: 1. Hány adásra van tervezve a műsor? 2. Életkorod a lapokban különbözőképp jelent meg. Pontosítanád? (Xx)

Máté Krisztina: 31 éves vagyok. Egy kereskedelmi tévében egy műsor addig megy, amíg sikeres. Ez most az. Remélem, sokáig.

Mit szokott gondolni, amikor visszanézi egyes műsorait? Elsősorban a vetélkedő érdekelne. (Mick)

Máté Krisztina: Nem nagyon szoktam visszanézni, a Tények például mindig élőben megy.

Szerintem nem egy jó játék, mert a játékosok közti ellentétre játszik. Sőt, erre épít. (Foxbat)

Máté Krisztina: Ilyen a világ. Ha kocsival ülsz a dugóban, vagy tolakodsz a mozi pénztáránál, az nem ilyen? Én nem szeretném azt hazudni, hogy ez nem a valóság.

Mostanában folyton ezt hangoztatod, hogy szóljanak vissza a játékosok. De ha belegondolsz, onnantól kezdve könnyen elszabadulhatna a pokol, és az is könnyen előfordulna, hogy beléd szakadna a szó, olyat mondanának neked, és akkor aztán mégiscsak muszáj lenne kivágni... (Guest59904)

Máté Krisztina: Majd meglátjuk. Nem becsülsz túl sokra. De én azért alig várom, hogy visszaszóljanak.

Krisztina, azt is muszáj vállalni, hogy magukra nem szavazhatnak? Mert ha én olykor egyik-másik helyében lennék, bizony felírnám magam. (Karolyn)

Máté Krisztina: Ők is felírnák, de vége lenne a játéknak. Az egyébként már előfordult - ha megsúghatom -, hogy egy csapat poénból engem szavazott ki. Ez persze nem maradhatott így, mert vége lett volna a műsornak.

Ön szerint ez a játék miért kapott ekkora visszhangot? Miért elemezték ennyire ki? Mert utánozhatatlanul jó? Vagy mert röhejes? Az ön véleményére lennék kíváncsi! (WILLIAMAwY)

Máté Krisztina: Talán szokatlan a hangneme és a stílusa. Egyébként mind a 21 országban, ahol megy, ugyanilyen visszhangot kapott.

Komolyan érdekelne, hogy valóban elfogadhatónak tartja-e ezt a stílust a hazai televíziózásban. Vajon nem gondolja-e, hogy épp elég gyűlölködést, gyalázkodást hallhatunk nap mint nap az utcán. Miért kell ezeket az alantas ösztönöket szándékosan gerjeszteni? (Guest16658)

Máté Krisztina: Mi van, ha nem "alantas ösztönöket gerjesztünk", hanem "kisütjük" őket?

Szerintem elég távol állhat tőled ez az "agresszív" stílus... A műsor végén a mosoly és a kacsintás sokkal természetesebbnek tűnik. Jól látom? (Laz-h)

Máté Krisztina: A kacsintás és a mosoly jelzi, hogy vége a játéknak. És zárójelbe teszi mindazt, ami előtte történt. A teniszpályán is kezet fognak a felek, mielőtt levonulnak a pályáról.

Először miattad volt kínos a műsor, de aztán hamar belejöttél, és most már sokkal jobban adod elő, viszont a játékosok zavarbaejtően buták sokszor. Ezzel elvesztheti a hitelét egy műveltségi vetélkedő. Szerinted? (Guest59904)

Máté Krisztina: Szerintem ez nem műveltségi vetélkedő. Ha annak tekinted, csalódás fog érni.

A média - élen a kereskedelmi tv-kkel - miért erősíti az emberek elidegenítését? Miért nem használja fel a hatalmat jóra, szépre, értékesre nevelő műsorokra? Vagy akkor szórakoztató valami, ha erőszakos, agresszív vagy köze van a szexhez? Ez elég szomorú. (Guest41945)

Máté Krisztina: Szerintem egy tévéműsornak nem feltétlenül kell "összehoznia" az embereket. Demagógia, hogy nevelnie kell. Egy kereskedelmi csatorna ugyanolyan nagyüzem, mint egy cipőgyár, amit vesznek, abból kell gyártani. Egyébként néha a média is tehetetlen az emberi butasággal szemben.

Azt kell adni, amire igény van? Ezek szerint a Hungaroringről sem kellett volna kitiltani a prostituáltakat? Sőt, a nagy igényre való tekintettet VIP-részleg is lehetett volna, nem? (Guest41945)

Máté Krisztina: Szerintem mindenki azt csinál, amit akar. Nem szeretnék beleszólni, hogy ki miért megy a Hungaroringre vagy a diákszigetre. Lehet, hogy jobb lenne, ha kevesebben akarnák megváltani a világot. Én rosszul tűröm, ha a szabadságomban korlátozni akarnak.

Csak ez a két alternatíva létezik? Nagyon sajnálom, hogy nem Shakespeare-darabok jutnak eszébe ilyenkor. Mellesleg érdekes, hogy a szirupos szappanoperákat is épp az a tv2 sugározza, amely az ön műsorát. Ez tehát a kínálat önök szerint? (Guest16658)

Máté Krisztina: Talán percre lemérhető, hogy mindegyik kereskedelmi tévén ugyanannyi szappanoperát adnak. Shakespeare-darabokat ritkán látok a tévében, de talán jobb is így. Az jobb a színházban vagy olvasva.

Én úgy tudom, hogy ezeket a megjegyzéseket a felvétel után külön veszik fel, és később vágják be egy-két mondat közé. (Guest16658)

Máté Krisztina: Rosszul tudod.

Ha egyszer a játékosok minden kérdésedre tudnák a választ, mit szólnál be nekik? (Guest89279)

Máté Krisztina: Majd meglátod, ha egyszer előfordul.

Az miért van, hogy ha lejár az “ixedik” kör játékideje, akkor az utolsó, meg nem válaszolt kérdésre nem mondod meg a helyes választ? Pedig engem érdekelne. Egy ideje ezért már nem nézem a műsort. (Guest96721)

Máté Krisztina: Akkor újra nézheted, mert egy ideje mindig megmondom.

Büszke rád a papád? Ő mit csinál egyébként? (Guest59904)

Máté Krisztina: Mérnök-tanár, és hogyne lenne büszke az egy szem lányára? Még ha néha jól titkolja is.. :)

Milyen gyerekkorod volt? Hol nőttél fel? (Kivancsi)

Máté Krisztina: Balatoni lány vagyok, Siófokon jártam iskolába, de korcsolyázni jobban szeretek, mint fürödni a Balatonban. Nem mondom, hogy a legideálisabb környezet, gondolj bele, mintha ottfelejtett nyaraló lennél, nyáron pedig túl nagy a tömeg.

Az újságírás melyik műfaját szeretted/szereted a legjobban? És melyikben próbálhattad ki magad? (Guest33400)

Máté Krisztina: Amikor 16 éves voltam, egyik napról a másikra hirtelen egy 8 órás élő műsor vezetője lettem, nem nagyon volt időm megijedni a kamerától. Mindig hírek közelében dolgoztam, és az ezekhez kapcsolódó műfajokban próbálhattam ki magam legtöbbször, valószínűleg nem is állna jól nekem egy szórakoztató műsor.

Milyen autóval jársz? (Guest33400)

Máté Krisztina: Peugeot-val, és nagyon szeretem.

Elárulja, hogy festett-e a haja, vagy természetes? (Guest33400)

Máté Krisztina: Gyerekkoromban még szinte fehér volt, azóta ennyit sötétedett. Apukám is szőke, kék szemű.

Sokat mutatkozol Vitrayval mostanában. Mit szólsz ahhoz, hogy bevállalta a Kapcsoltamot? Szerintem ez neki már "kissé ciki". (Guest59904)

Máté Krisztina: Csak többet látszunk együtt, hiszen évek óta rendszeresen találkozunk a Színművészeti Egyetemen, ahol tanársegéd vagyok. Minden fontos döntésem előtt kikérem a véleményét. Így vállalom hogy a véleményem elfogult, de rendszeresen nézem a Kapcsoltamot, amit ő talált ki. Nekem tetszik.

Mi a véleményed a kereskedelmi tv-k szenzációhajhász hírbemondóiról? (Guest71988)

Máté Krisztina: Hadd ne minősítsem a kollégákat, nem volna ízléses. Én az első perctől a Tényekben hírműsort vezetek, remélem, nincs benne semmi szenzációhajhászás. Nem feltétlenül kell egyetlen feladatban az embernek megmutatnia mindent magából.

Megvan még a Forró nyomon? Az nem volt ennyire sikeres. Szerinted miért? (Guest59904)

Máté Krisztina: Az is nagyon sikeres, és ősszel újra indul. Szinte minden héten az öt legnézettebb műsor egyike volt.

Szoktál internetet használni? (Kivancsi)

Máté Krisztina: Persze, hogy szoktam, beszélgetésre nem, de munkához gyakran.

Mi a kedvenc műsorod a magyar tévékben? (Guest59904)

Máté Krisztina: Szinte csak hírműsorokat nézek, nincs másra időm.

A Színművészeti Egyetem televíziós szakán végzett. Eddigi teljesítményének fényében kíváncsi lennék, mit is tanítanak azon az egyetemen? (Guest16658)

Máté Krisztina: Én műsorvezető, szerkesztő, rendező szakon végeztem. És büszke vagyok a tanáraimra. És arra is, hogy most ott taníthatok.

Kíváncsi lennék, milyen végzettséged van. (Dale)

Máté Krisztina: Pécsett a bölcsészkaron végeztem, magyar-esztétika szakon, aztán - ahogy mondtam - a Színház- és Filmművészeti Egyetemen műsorvezető, rendező, szerkesztő szakon. Most is ott vagyok DLA-hallgató.

DLA-hallgató? Az mi? (Foxbat)

Máté Krisztina: Olyan, mint a PhD, csak művészeti iskolákban.

Van szakmai példaképed? (Danae)

Máté Krisztina: Hát persze.

Ha tehetem, a Sateliten nézem Bárdos András "Mit szól hozzá?" c. műsorát. Kíváncsi lennék egy adásra, amikor Ön a vendég! Nem hívta meg? Egyáltalán elvállalná? (Guest92059)

Máté Krisztina: Azt hiszem, nem is fog meghívni... :)

Mivel foglalkozol a szabadidődben? (Dale)

Máté Krisztina: A barátaimmal vagyok, és sokat járok moziba.

Milyen magas vagy? (Guest56368)

Máté Krisztina: 166 cm

Te élvezed, hogy ilyen megváltatlan ez a világ? Ezért kapod a fizetésed? (Guest41945)

Máté Krisztina: Nem, de azt hiszem, nem én leszek a megváltó.

Máté Krisztina: Sajnos, az idő lejárt, a megválaszolatlan kérdésekre szívesen válaszolok később, egy másik fórumon, például a tv2 honlapján. Remélem, nem én voltam a leggyengébb láncszem.

[origo]

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!