Májusi szuperkeksz

epresrebarbara
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő nettó 10 perc, bruttó 30 perc


Alapanyagok:

  • 100 g kesudió durvára törve
  • 100 g édes keksz durvára törve
  • 1 tojás
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 szem eper
  • 1 szár rebarbara
  • 4 dl mascarpone, vagy philadephia
  • 5 dkg cukor

A kesudiót és a kekszet elkeverem a tojással és az olívaolajjal, fél centisre nyújtom és 110 fokos sütőben 10 perc alatt megsütöm. Hagyom kihülni.

A rebarbarát 5 centis csíkokra vágom, kevés cukros vízben felforralom, nem főzöm puhára. Az epreket elfelezem, harmadolom.

A kekszet megkenem a cukorral kikevert sajttal, epret és rebarbarát rakok rá.

Nyár van!