Az alapvető célkitűzés idén is megmaradt, a szervezők és a résztvevők -lényegében a hazai mezőny legjobb éttermei, szinte mind- szeretnének szélesebb közönségnek is bemutatkozni. Aki pedig ismeri őket, napokig dúskálhat és válogathat a kóstolóadagok között.
A gulyás fókusba állításával is a csúcsgasztronómia lehetőségeit, játékosságát szeretnék közelebb vinni a bátortalanabb, finnyásabb vendégekhez, hiszen ezt a nagyon magyarnak megélt, de nagyon egyféleképpen ismert fogás kiváló lehetőség a játékra, egy étterem karakterének bemutatására. A gulyásokat minden étterem a saját stílusát legjobban bemutató 2-3 fogáson felül fogja elkészíteni.
Idén másfélszer annyi étterem lesz jelen, mint tavaly, a pontos étteremlistát itt találhatják, a gulyás mellett a sajtkészítők fognak előtérbe kerülni.
A színpadon idén is megrendezik a tavaly is nagyon népszerű lazacbontóversenyt és lesz Bíró Lajos - Segal Viktor párbaj, ami tavaly a legjobb programpontnak bizonyult, akkor pacalt készítettek a séfurak, idén padlizsán a téma.
Mi is készülünk szerkesztőségileg egy eldugott sarokban egy bográccsal, aminek részleteit majd időben eláruljuk, egyelőre egy tisztességes frijoles charros elkészítésére hajlunk. 2012-ben és 2011-ben is ott voltunk a fesztiválon, írtunk is róla mindkét alkalommal, mert szerettük, a cikkeket a linkeken találhatják.