Csilis-lime-os mogyoró

csilis lime-os földimogyoró
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 5 perc, bruttó 30 perc

Alapanyagok:

  • fél kg mogyoró (héj nélkül)
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ek mogyoróolaj
  • 2 szem csili, felaprítva
  • 1,5 ek lime-héj (ehhez kb. 2 lime kell)

A sütőt 200 fokra előmelegítem, a mogyorót, a fokhagymagerezdeket, az olajat és a csilit összekeverem, sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és 25 perc alatt megpirítom, közben néha átforgatom. Amíg forró, egy nagyobb tálban összekeverem a fűszerekkel, és frissen tálalom.