Csokis csirkével sokkolnak az umami burger kitalálói

chocochicken csokoládés csirke
A ChocoChicken logója.
Vágólapra másolva!
Csokoládét és csirkehúst kombinálnának minden lehetséges módon az öt év alatt hatalmas franchise-zá növő Umami Burger tulajdonosai.
Vágólapra másolva!

Az Umami burger 2009-es indítása óta hatalmas sikert aratott. Akkorát, hogy a parmezános-szárított paradicsomos-sitake gombás burgert forgalmazó los angelesi étterem országos lánccá tudott fejlődni az elmúlt öt év alatt. Az étterem tulajdonosai a sikeren felbuzdulva újabb éttermet nyitnak, ezúttal viszont nem az ötödik ízt, hanem a csirkét állítják a középpontba. És a csokoládét.

A ChocoChicken logója. Forrás: ChocoChicken

A csokoládés csirkét. Ugyanis "két dolog van, amit mindenki, szeret a világon, a csoki és a csirke. Ha pedig ezt a kettőt kombináljuk..." - mondja Keith Previte, az ötletgazda, aki megkereste a csokis csirke ötletével az Umami Burgert futtató Adam Fleischmant. A Los Angelesben nyíló ChocoChickenben a csirke és csoki többféle párosítását próbálhatják majd ki a vendégek, lesz például olyan tányér, ahol a köretként adott krumplipürébe fehér csokit tesznek, a ketchupba pedig étcsokit. Az étteremnek nem minden fogása lesz csokoládés: a séf ígeretet tett arra, hogy legalább egy tétel lesz az étlapon, amiben nem lesz csoki. Ez a Baconös muffin.