Az első és elengedhetetlen, hogy ezeket a recepteket sem lehet rossz minőségű paprikával elkészíteni. Sőt, a bolti paprikákra jellemző keserűség és kellemetlen mellékízek egy édességben még sokkal jobban érvényesülnek, tönkretéve a végeredményt. Fűszerpaprikára bizony igényes kistermelőt, dealert kell tartani, vagy menjenek el Kissékhez, abból érdemes dolgozni, mással nemigen.
Az édes ananász nagyon jól illik egy finoman gyümölcsös, meleg karakterű fűszerpaprikához, a receptben a citromhéj és a frissen facsart citromlé egyensúlyozza kis a sok édességet. Nagyon egyszerű és közérthető sütemény a linken.
Amiben a fűszerpaprika a legnagyobb, az a fagylalt és a fagylaltot kísérő öntetek. Egy jó fűszerpaprikából készített fagylalt körökkel ver rá a közismert málnákra és vaníliákra, testes, édes, gyümölcsös különlegesség, receptjét itt találják.
Pofonegyszerű frissítő egy citromos granita, amit nagyon feldob egy kevés fűszerpaprika, ráadásul ez így egyben remek kisérője tejszínes gyümölcs, vagy vaníliafagylaltoknak.
A legegyszerűbb ötlet pedig egy csípős fűszerpaprikás pikáns öntet, amelyet szintén tömény és édes fagylaltokhoz, vagy akár friss gyümölcsökhöz lehet társítani.
Itt pedig egy link az elmaradhatatlan alföldi paprikás kalácsra, ami szintén édes.