Melyik húsvéti tojás fotója nyert 10 ezer forintot?

húsvéti tojás olvasói kép
Vágólapra másolva!
Komoly verseny alakult ki a legszebb húsvéti tojásért, de végül megtaláltuk azokat, amelyek 10 ezer forintot érnek!  
Vágólapra másolva!

Számos fotó érkezett, ami ugyancsak megnehezítette az eredményhírdetést. Örülünk, hogy a szép szokások még élnek; ennek tanúbizonysága a sok kézimunkával előállított tojás - reméljük, a locsolók is értékelték őket!

Nézzék meg a képeket: beküldőiket 10 ezer forintos ClickShop utalvánnyal ajándékozunk meg. (Ennek részleteit itt olvashatja el.) A beérkezettek közül számunkra ezek 2015 húsvétjának legszebb, legeredetibb vagy éppen legviccesebb hímes tojásai:

A győztesek

Nincs mit hozzáfűzni, a kép magáért beszél. Részletes kidolgozás, hibátlan minta: látszik, hogy sok munka van benne. Jár a 10 ezer forintos utalvány!

Forrás: Győri Gábor

Ötletes, igaz? Nem okvetlen attól jó egy húsvéti tojás, hogy egymillió munkaóra van benne. Néha elég egy szikra és a bátorság a kivitelezéshez. Fő a kreativitás, ilyenkor is!

Forrás: Kárpáti Barnabás Sarolta

Hagyományos népi díszítés, ebben ott a múlt: nagyanyáink sem csinálhattak volna különbet, amikor ábrándos szívvel várták a vödör vízzel érkező locsolkodó legényeket!

Forrás: Szabó László

Micsoda színek: aki ezt megkapja, még a felhőket is elfelejtheti. A tojás nem csak piros lehet, ez a legjobb példa rá – ha nem dolgoznánk ma is, mi örülnénk egy ilyennek.

Forrás: Smidu Pisti

Egyszerűségében nagyszerű ez a díszítés, bár az almás dizájn elsőre kissé meghökkentő.

Forrás: Handó Sándor

Elsőre meglepődtünk, de ahogy teltek a percek, vissza-visszatértünk. Nem hagyományos, de van benne valami – kisfiúként talán nem értékeltük volna, de felnőtt szemmel helye van a Top 10-ben!

Forrás: Szegedi Judit

Nem volt teljes egyetértés, így szavazásra bocsátottuk: azok nyertek, akik szerint ez megérdemelten van az első tíz között. Önök hogy szavaztak volna?

Forrás: Gyeness Nikoletta

Ismét egy népi klasszikus: nem véletlenül lehetünk büszkék a húsvéti ünnephez kapcsolódó hagyományainkra. Precíz kivitelezés, barátságos színek – szeretjük!

Forrás: Lilla

Nem a világ legsikerültebb fotója, de látszik, hogy rengeteg munkát fektettek a tojásfestésbe. A locsolkodó gyerekek biztosan nagyon boldogan távoznak a mesefigurás ajándékokkal.

Forrás: Süléné Berzsenyi Anikó

Szőrös nyuszitojás, vagy nyuszis szőröstojás? Ezt biztosan fájó szívvel töri föl a gazdája.

Forrás: Molnár Csaba